En vindpinad maskros, en slokande ros och …

Än slank dom hit,än slank dom dit och än slank dom ….

maskrosDet svänger om Gustav Fridolin och miljöpartiet. Kom inte och säg något annat.Först solade de sig i glansen tillsammans med alliansens syskon. De fixade billig arbetskraft ofta utan tecknade kollektivavtal till skrupelfria företagare. Arbetskraftsinvandrng kallade de det.

Nu står Stefan Löfven på tur som tackar med att proklamera allmän samling runt skolans förfall. Gustav Fridolin är ju utbildad lärare och serskolan som en hjärtefråga. Det är en  fråga mp just nu lyfter fram. Miljön talas det mindre om. Vill väl inte skrämma medelklassen vars egenintresse  är A och O. Värna miljön kan ju gud bevars bli kostsamt.
Det viskas t om att folkpartiet kan ingå i en regering med Stefan Löfven som statsminister. Var det därför Jan Björklund antydde samsyn i olika frågor under den senaste partiledardebatten? Vilken trio! En garanti för fortsatta vinster i välfärden och högersvängen permanentad.

Jonas Sjöstedt har proklamerat att vänsterpartiet inte är intresserad av ministerposter om privatiseringarna och vinsterna i välfärden inte får ett slut. Bäst att förekomma än förekommas kan tyckas. Något rött är nog inte påtänkt i ett kommande rödrönt samarbete.
En vindpinad maskros, en slokande ros och en tilltufsad blåklint bildar armkrok, Hur ska detta sluta?

Media:AB12, DN1,SvD12345,SR12,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

2 comments for “En vindpinad maskros, en slokande ros och …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.