En uppvisning i slagfärdighet?

Som många andra politiskt intresserade eller politikernördar såg jag partiledardebatten i SVT:s Agenda i går.

En fartfylld debatt där partiledarna bemödade sig om att visa upp sig för sin publik. Som brukligt i en stund som denna flödade mitt Twitterkonto av kommentarer.

jsNär Jonas Sjöstedt under debatten om miljön plötsligt vände sig till Jimmy Åkesson och frågade Hur kom Du in? Kom Du som ett flaskskepp exploderade Twitter. Uppriktigt sagt blev jag så paff att jag tappade greppet om i vilket sammanhang detta sas.

Debatten om invandring avbröts när Jonas Sjöstedt ställde en viktig fråga om hur mycket rasism Sverige tål. Journalisterna missade chansen att nysta vidare i den tråden.

Reinfeldts taktik att konfrontera Löfven med vem han ska regera möttes rappt av Stefan Löfven. Sköt Du ditt på din kant så sköter jag mitt. Frågan är vem Reinfeldt har tänkt sig regera med om Kristdemokraterna och eller Centerpartiet fortsätter sin utförsbacke och hamnar utanför riksdagen i 2014 års val.

Annie Lööf talade om allt och det blev intet. Vem orkar lyssna när hons sätter igång med sitt robotliknande mässande. Men sa hon verkligen till Stefan Löfven att han borde komma ut i verkligheten eller har jag drömt det?

Den viktigaste frågan som diskuterades var jobben. Som vanligt är det skattesänkningar som alliansen tror skapar jobb trots  att det visat sig att så inte är fallet. De envisas med att det är kartan som gäller och blundar för den verklighet som är . Socialdemokraterna har hittat tillbaks till en borttappad målsättning med full sysselsättning. Bäst i klassen inom EU 2020 låter bra. Frågan är hur det ska gå till. Spara oss ur jobbkrisen lär inte vara rätt väg. Det är de flesta överens om idag. Undantagen är Anders Borg och Magdalena Andersson.

Vem vet den regering vi får se efter valet kommer det vara en koalition mellan de två stora partierna M och S? Men det kan väl ändå inte vara möjligt?

Media: AB12345  DN12345 Svd1234, SR123 & Jinge på bilderblogg.se & M Moberg & Nemokrati

Läs även  andra bloggares åsikter om , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] i Andra om: Politik, Val 2014, Socialdemokraterna, Alliansen, Vänsterpartiet, Stefan Löfven, Fascisterna, EU, Agenda ab12345 sr123 dn12345 svd1234 Annarkia […]

Per-Anders
11 years ago

Fast egentligen tycker jag partiledardebatten endast är en uppvisning i retorikens ädla konst. Samtliga pratar om jobben och välfärden och klimatet men går det, om man inte är ”politikernörd” (vilket de flesta väljare inte är), att uppfatta skillnader mellan exempelvis S och Alliansen? Den som sticker ut på ett sympatiskt sätt är Jonas Sjöstedt som pedagogiskt, lungt och tydligt redogör för sina ståndpunkter. Det kan göra honom till en vinnare bland de ”onördiga”.