Carl Bildt smiter undan granskning?


Vi har en utrikesminister som av somliga anses hip av andra en stropp och arrogant aristokrat.

Carl Bildt har ett twitterkonto med 200 000 följare. Vill man veta vad Sveriges utrikesminister anser i olika frågor är det ministerns Twitterkonto som gäller. Hipt, fräckt och modernt kan tyckas. Problemet är att en tweet endast kan innehålla max 140 tecken och att det i flertalet fall handlar om ren envägskommunikation. Inga oväntade eller närgångna frågor   kan uppstå som när en sakkunnig journalist gör en intervju.

Intervjuer är inget Carl Bildt gillar. Det manifesterade han när han istället för att ställa upp på en intervju med dagens ekos journalist helt enkelt ringde in till Ring P1 och gav sin mening till känna.

Jag sitter på mitt rum på utrikesdepartementet i Stockholm och jag såg på Twitter att Ring  P1 tänkte ta upp den här frågan. Och då tänkte jag: ”Då ringer jag väl”, sade han bland annat i programme

t.

Bakgrunden är att Ekot på morgonen berättat om att Carl Bildt fått kritik för sitt agerande i frågan om kärnvapennedrustning. Nyhetsredaktionen hade dock inte fått till en intervju med ministern, som i stället valde att ringa till Ring P1.

[…]

Carl Bildts agerande är ett tecken på en oroande utveckling, menar Anne Lagercrantz, på att ansvariga politiker väljer att undvika de reportrar som är mest insatta i ett visst ämne. Hon menar att man såg samma mönster under den så kallade Saudiaffären.

Hippt eller  ett tecken på en man som vill undvika granskning?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggar: annarkia – Carl Bildt smiter undan granskning? […]

trackback

[…] i Andra om: Carl Bildt, Alliansen, Moderaterna, Nipprig, Adelsman, Politik, Val 2014, Dagens Eko, Ring P1, Mediekritik ab1234 sr12 dn1234 svd1234 Annarkia […]