En triller med oviss utgång.

Ett oklart parlamentariskt läge skapar en enorm spänning in i till dess att sista rösten räknats.

Förtidsröster och utlandsröster kan avgöra om vi får en majoritetsregering  eller en allians i minoritetsställning. Vem de i så fall ska samarbeta med är en öppen fråga. Deras egen talman och 14 procent av Moderaternas förtroendevalda öppnar upp för ett samarbete med (sd).  Så frågan är om moderaterna kommer att hålla fast vid att ett samarbete med (sd) inte kan komma ifråga om (mp) vänder ryggen utifall det parlamentariska oklara läget kvarstår. Vilken cirkus!.

I nuläget verkar det som alliansen får ytterligare ett mandat i Dalarna tack vare, hör och häpna, att (mp?) plockar ett mandat från (s)  och därmed får lämna över sitt utjämningsmandat till (c). Då kvarstår två mandat för att alliansen ska slippa regera i minoritetsställning med (sd) som vågmästare. I Värmland kan ytterligare ett mandat ha hamnat på alliansens  bord skriver Svenska Dagbladet. Kvarstår  i så fall ett mandat.

De stora partierna har sagt sig vara ovilliga att lämna ifrån sig utskottsplatser till(sd). Är det ett så klokt beslut?

En lång valrörelse är till ända där  (s) gör sitt historiskt sämsta val och (m) sitt bästa. I det läget  lägger media all fokus på (sd). Tala om prioriteringar och nyhetsurval.

Så fungerar fördelningen av mandat, (AB)

Bloggat: Martin Moberg, Peter Andersson, Jinge
Media: Dn123, SvD 1, AB 1234, Exp1,
Andra om , , , , , , , , , intressant.se

4 comments for “En triller med oviss utgång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.