En triller med oviss utgång.

Ett oklart parlamentariskt läge skapar en enorm spänning in i till dess att sista rösten räknats.

Förtidsröster och utlandsröster kan avgöra om vi får en majoritetsregering  eller en allians i minoritetsställning. Vem de i så fall ska samarbeta med är en öppen fråga. Deras egen talman och 14 procent av Moderaternas förtroendevalda öppnar upp för ett samarbete med (sd).  Så frågan är om moderaterna kommer att hålla fast vid att ett samarbete med (sd) inte kan komma ifråga om (mp) vänder ryggen utifall det parlamentariska oklara läget kvarstår. Vilken cirkus!.

I nuläget verkar det som alliansen får ytterligare ett mandat i Dalarna tack vare, hör och häpna, att (mp?) plockar ett mandat från (s)  och därmed får lämna över sitt utjämningsmandat till (c). Då kvarstår två mandat för att alliansen ska slippa regera i minoritetsställning med (sd) som vågmästare. I Värmland kan ytterligare ett mandat ha hamnat på alliansens  bord skriver Svenska Dagbladet. Kvarstår  i så fall ett mandat.

De stora partierna har sagt sig vara ovilliga att lämna ifrån sig utskottsplatser till(sd). Är det ett så klokt beslut?

En lång valrörelse är till ända där  (s) gör sitt historiskt sämsta val och (m) sitt bästa. I det läget  lägger media all fokus på (sd). Tala om prioriteringar och nyhetsurval.

Så fungerar fördelningen av mandat, (AB)

Bloggat: Martin Moberg, Peter Andersson, Jinge
Media: Dn123, SvD 1, AB 1234, Exp1,
Andra om , , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas Engström
13 years ago

En thriller, och lite komedi också. Jag citerar från SvD ”Folkpartiet har gått om, säger Svante Linusson, professor i Matematik vid KTH, till SvD.se.”
För att vara riktigt säker på att inga fel begås i beräkningen, en subtraktion, frågar man alltså en professor i matematik 🙂 Bör man inte be en nobelpristagare i litteratur att ge sin välsignelse till artikeln också, bara för att göra verkligen allt man kan för att det ska bli rätt.

Jag tror att massmedia behöver lite blöjterapi, tur att det finns bloggar.

Ha det gott!

Joanna
Joanna
13 years ago

Och nu ska allt räknas om i morgon…

trackback

[…] också: Lasse, Pamflett, K&Å & Annarkia Etiketter:Andreas Carlgren, Annie Johansson, Centerpartiet, Maud Olofsson, Mediekritik, […]