En isolerad företeelse som skrämmer.

Ibland möts man av nyhetsrubriker som är svåra att ta in. En centerpartist som kandiderar till riksdagen har i flera år haft en hemsida med konspirationsteorier om Estoniakatastrofen,  11 september attacken och förintelsen.  Absurda overkliga och smaklösa påståenden om judars skuld.

Hur kommer det sig att centerpartiet inte har bättre reda på sina kandidater? En reminisciens från ett brunt förflutet?   Nej det tror jag inte. Snarare ett olycksfall i arbetet fån centerpartiets sida,   ett mycket olyckligt sådant. Intervjun med mannen i SVT gör mig helt mållös. Det är ju rena galenskaperna och inget annat än ren anisemitism att påstå att judar skulle vara de som är ansvariga. Hur någon överhuvudtaget kan tänka så är obegripligt.  Hur det kunnat fortgå utan att någon i hans omgivning reagerat och agerat är en gåta.

Efter Rapports avslöjande stoppas nu tryckningen av valsedlarna   för att ta bort mannen från listan.

Jinge om centerpartiets nazistiska historia , Martin Moberg anser att händelsen är mycket tragisk inte bara för c, Emil Broberg om centern, antisemitism och det bruna arvet.

svd, AB, expr, Dagen

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] SKMA, Judeförföljelser, Israel, Terrorister, Palestina dn svd dagen ab ex hd sds skd läs oxo: annarkia, rodab och hampus t Etiketter:Antisemitism, Centerpartiet, Israel, Judeförföljelser, […]

Per Hagwall
13 years ago

”det bruna arvet.” Tja… vilket arv är det då Abdo Goriya står för?
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1988273/s-toppen-avslojas-av-hemliga-inspelningar

Saken är att detta är något alla partier kan råka ut för, och råkar ut för. Så länge det är människor som kandiderar kommer det att komma upp skandaler, det som spelar någon roll är om de tas på allvar av respektive parti eller ursäktas: http://tokmoderaten.blogspot.com/2010/05/de-galna-och-de-hycklande-helgkronika.html