En blek Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldt log  förtjust när han påmindes om Det sovande folket, en publikation av Reinfeldt där han påstår att det svenska folket är ”mentalt handikappat”.

Är det vad han fortfarande anser? Efter SVTs utfrågning är frågan berättigad. En statsminister som frankt säger sig vara nöjd med att sjuka fråntagits sin sjukersättning  och som inte ens reagerar då han informeras om  en av alla de som drabbats av regeringens ändrade sjukförsäkringsregler skrämmer mig.

Överläkaren som efter en stroke lyckats kämpa sig tillbaks och arbetar 75%  rekommenderas att söka jobb på samhall

SVTs utfrågning av Fredrik reinfeldt blev ingen höjdare för statsminister.  Reinfeldt får frågan:

”Varifrån har du tagit pengarna till de 70 miljarderna i sänkta skatter”?

Då kan han inte ge svar utan   utfrågarna får upplysa honom om att det handlar om  22 miljarder från de sjuka och  12 miljarder från de arbetslösa. Katastrofen för Reinfeldt kommer då han försöker dölja den misslyckade jobbpolitiken med regeländringar i hur man räknar.

Och ändå fick han bara de frågor som förväntades. Vad kommer Reinfeldt att hitta på om han får mandat att sitta kvar som statsminister i ytterligare fyra år. Vem ska han då ge sig på för att ytterligare kunna berika  de välbeställda.

Dagens mätning från Synovate gjordes före den för Reinfeldt havererade   utfrågningen i SvT. Redan i dagens mätning backar moderaterna.  SvTs utfrågning visade tydligt att ränderna inte gått ur moderaterna:

Media: ab1234,dn1,ex12, svd1

Bloggat: JingeMartin Moberg, Razz
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , i

6 comments for “En blek Reinfeldt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.