Lena Mellin asså ..

Vems ärenden går  Du? Hur i herrans namn kan Lena Mellin påstå att det inte är någon skillnad mellan alliansens och de rödgrönas syn på välfärden?

För en arbetslös är det en jäkla skillnad om man får en rimlig ersättning  och ges en andra chans.  För sjuka som av alliansens nya regelsystem slängs på sophögen gör det  skillnad om den bortre gränsen  för utförsäkring tas bort.  För en cancersjuk som behöver lugn och ro för rehabilitering kan det vara en skillnad på liv och död om man måste gå i jobb för tidigt.

Välfärd är mer än skola, vård och omsorg. Välfärd är trygghet vid sjukdom och arbetslöshet Alliansens och de rödgrönas syn på välfärd är väsenskilt .

Ett samhälle som ger trygghet  i alla livets skeden och som omfamnar alla eller ett samhälle där staten lägger sig i så lite som möjligt och sedan får var och en klara sig bäst vi kan med hjälp av privata försäkringar för den som har råd.  En fråga om ideologi helt enkelt.

Kommer Reinfeldt att ge svar på vad alliansen lägger i välfärdens kärna under partiledatutfrågningen i SVT? Tiotusentals jobb  har försvunnit från skola, vård och omsorgssektorn. Vad är miniminivån som Reinfeldt anser acceptabel i den så kallade välfärdens kärna? Kan verkligen statsministern sova gott om natten efter en omvänd Robin Hoodpolitik som gjort livet för redan drabbade så mycket svårare?

Och nu har debatten börjat och Reinfeldt saknar ju helt verklighetsförankring när det gäller de som drabbats av utförsäkring och trasslar in sig rejält.  Oj oj Reinfeldt hänvisar till omläggning i statistiken för att dölja ökad arbetslöshet och försköna sysselsättningen. Vem köper det?

AB, SvD DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments