Ekokammaren har lagt in överväxeln.

Krigsrubriker i GT och Expressen om att alliansen kopplar greppet efter senaste demoskopsmätningen. Sida upp och sida ner som hyllar Reinfeldt. Synovates undersökning där oppositionen knaprat in rejält på alliansens nämndes inte med ett ord i går vare sig i Expressen eller Dagens Nyheter. Kan det bli tydligare än så? Högerns ekokammare har lagt in överväxeln.

När verkligheten hann ikapp

Iställets snaskades det i en skendebatt om överläkare Jörg Teichert som hänvisats till samhall då han efter en stroke inte längre orkade jobba 100%. Inte var det sakfrågan som diskuterades utan istället pådyvlades socialdemokraterna kuppmanér och Jörg Teicherts trovärdighet ifrågasattes.   Konsekvenserna av alliansens ändrade sjukförsäkringsregler som slår hårt mot sjuka ska med alla medel gömmas undan. Att SvT tog Jörg Teicherts situation som exempel i utfrågningen av Reinfeldt ansågs övermaga då han planerat att medverka vid en presskonferens tillsammans med Mona Sahlin. Falska rubriker om Teichert som S-aktivist basunerades ut. av kvällstidningarna och högerns bloggmegafoner hängde på. Inte ett ord hördes när SvT använde en fråga om fastighetstacken från Gustaf Holmius förtroendevald i villaägarnas riksförening  vid utfrågningen av Mona Sahlin. Likvärdig behandling av blocken och statsministerkandidaterna? Knappast.

Om någon är osäker på vem Expressen vill ska vinna valet, läs alliansfritts granskning av Expressens löpsedlar.

Vi kan konstatera att det antingen är slumpen eller något annat som gör att i princip varje löpsedel har en negativ rödgrön nyhet.

Otillbörlig påverkan

Opinionsmätningarna  duggar tätt mest varje dag ju närmare valet vi kommer.  Vem har beställt dem? Hur de påverkar opinionen vet vi inte . Att de påverkar finns det ingen som tvivlar på och  det desto mer i ett läge som nu då en stor del av väljarkåren är osäker.

Nog finns det fler  som tröttnat på medieklimatet i årets valrörelse. Eller? Jag förtidsröstar i veckan och har från och till funderat på  att koppla ur allt, bojkotta alla medier och koppla upp mig först efter valet men  har snabbt kommit på bättre tankar. Aldrig att jag kommer att sätta mig bredvid och stillatigande se på hur välfärden slaktas och klyftorna ökar.

Bloggat: Jinge, Peter Andersson, Emil Broberg, S-Buzz, LOKE

Media: ex12 ab12 dn12 svd
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Jinge
13 years ago

Jag har tänkt likadant faktiskt, men jag är så förbaskat nyfiken så jag vet inte om jag klarar det…

trackback

[…] DN,  Badlands Hyena,  Homo Politicus,  Peter Andersson,  …Reclaim…,  KAS,  Annarkia,  […]

trackback

[…] Partibidrag, Valhemligheten, Schlingmann, Lögner, Miljonbidrag, Politik, Val 2010 Läs oxo annarkia, pamflett, gester, & zaramis svd12 dn123 ex1 ab12 Etiketter:Lögner, Miljonbidrag, […]