Är ideologin på fallrepet?

Mediebilden  av debatten inom socialdemokratin skrämmer. Så gör också den bild som förmedlas i bloggosfären.

Det verkar som om socialdemokraterna  helt tappat fotfästet.

Släng upp korten och vänd blad skriver Johan Westerholm som om allt ska rivas upp och göras om från början.Varför då inte skrota hela det socialdemokratiska partiet och bygga nytt parti?

Morgan Johansson pekar ut pensions-, fastighets-  och förmögenhetsskatten som det som sänkte socialdemokraterna och passar på att kräva Östros avgång som svarar på kritiken.  Ren populism och avsaknad av vision.

Thomas Östros sticker ut hakan och talar om förändringar i skattesystemet. Är det  verkligen så man börjar om man vill förnya politiken. Skatter ska ju finansiera det man vill förverkliga. Det är väl inte alliansens linje som ska bli socialdemokraternas ändå? Så vad vill egentligen socialdemokratin av idag?

Har socialdemokratin helt tappat fotfästet?

Är inte ideologins grunder fortfarande de samma? Värderingar  om människors lika värde om jämlikhet och solidaritet har väl ändå inte gått ur tiden.  Med ideologin  som utgångspunkt bör debatten föras för att hitta lösningar på  problem som finns i dagens och   morgondagens samhälle. Det är den väg som leder framåt.

Martin Moberg skriver:

Hur vi vill föra ut den socialdemokratiska ideologin och värderingarna i en berättelse som folk känner igen sig i det Sverige vi har idag men framför allt i det Sverige som kommer runt hörnet.

Som Anders Bryhn skriver är det fler än sossar som är intresserade av det som sker med socialdemokratin. Utan en stark opposition som kan bjuda alliansen stången får vi  ytterligare fyra år med högerpolitik och till slut ett samhälle vi inte känner igen eller vill kännas vid.

Senaste inlägg

Media: SvD12, DN123, AB1234, GP1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , i

7 comments for “Är ideologin på fallrepet?

  1. Pingback: Eget ansvar och Bonniers mediedominans | Anna Vikström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.