Varför brådskar datalagringsdirektivet?

För fega inför valet valde alliansen att betala förseningsavgift till EU . Nu har de fått eld i baken och vill införa det hårt kritiserade datalagringsdirektivet.

Datalagringsdirektivet  medför  att vår mobiltelefontrafik, e-post och annan internettrafik ska lagras i ett halvår. Inte innehållet då men väl  med vem vi  kommunicerade med vid vilken tid och var vi  befann oss. Av valtaktiska skäl väntade regeringen med att lämna över direktivet till lagrådet till efter valet. Än har direktivet inte trätt ikraft men är tänkt att börja gälla 1 juli i år

I dagens samhälle klarar vi oss dåligt utan mobiltelefon och internetuppkoppling  samtidigt som alla dessa lagar trampar in och kränker integriteten. Datalagringsdirektivet är ytterligare ett steg mot det totala övervakningssamhället En övervakning av oss alla som motiveras med att  att bekämpa brottsligheten. Varför ska då alla medborgare övervakas är vi alla presumtiva brottslingar?

Varför inte vänta?

Varför plötsligt denna brådska? Direktivet har ju  fått starkt kritik och ska utvärderas av EU . Varför införa en lag som bygger på ett direktiv som  kanske   görs om eller skrotas helt av EU?

Lästips– Det är i länkarna magin uppstår, Anna Troberg

Media- DN12345678 SvD123 Ex AB SVT

Andra om , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments