Partier på tvärs med opinionen.

Alliansfritt Sveriges rubrik sätter fingret mitt i skandalen med riskkapitalbolag som utförare av välfärden. ”Välfärdsbolagen som älskar skattepengar men hatar skatt.”

Det handlar om bolag som Attendo, Aleris, Ambea, Academia och Capio som gör vinst med våra skattepengar i potten men som inte gärna låter sig beskattas i Sverige. Bolag som tjänar multum och sedan lånar av sig själva för att undgå beskattning. Hur det går till? Samhället köper vård och utbildning av bolagen som i sin tur ägs av annat bolag som registrerats i annat land. Och så kommer knorren med avdrag då bolaget som utför vård eller utbildning i Sverige helt fräckt tar lån av sig själva dvs av moderbolaget med säte utanför Sverige.
Fiffigt och helt lagligt blir skatten några futtiga procent.

Detta tror sossar och miljöpartister kunna sätta stopp för med hjälp av regleringar. Det går inte att via lagstiftning få stopp på riskkapitalbolagens rullans varför skulle reglering klara det?

Det enda rakryggade hade varit att sätta stopp för vinst i välfärden.Det är vinstmotivet som leder till sämre kvalitet i välfärden och privatiseringen som skapat segregation inom skolan. Mig veterligt finns det bara ett parti som har stopp för vinst på agendan och det är Vänsterpartiet. Märkligt att inte fler partier följer efter. En majoritet av väljarkåren är emot vinst i välfärden.

Media: DN12, Skanska1, A Romelsjö,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments