Samarbetet mellan FRA och NSA ingen nyhet.

imageAvslöjandet om att Sverige samarbetat med USA när det gäller övervakning är inget som överraskar.Trodde Du att din kryptering var säker? Nu vet Du att så inte är fallet.

Det är ett samarbete med anor långt bak i tiden. Redan 1973 avslöjade Folket i bild/Kulturfront hur försvarets hemliga informationsbyrå (IB)samarbetade med CIA. 2007 tecknade Sverige och USA ett samarbetsavtal om signalspaning. FRA kom till efter påtryckningar från Storebror.
Samarbetet mellan FRA och NSA är ingen nyhet men det är bra att det dras fram i ljuset. Men att Sverige skulle vara en av nyckelspelarna i en världsomfattande övervakning är en nyhet som kan och bör skapa stormstyrka runt regeringen.

Fredrik Reinfeldts underlåtenhet att ta upp den amerikanska övervakningen får en ny dimension. Höja fingret åt en samarbetspartner låter sig knappast göras. Sverige var det enda land som stödde Storbritanniens veto mot att EU skulle inleda diskussioner med USA om spionage och avlyssning.

Nu kan alla som vill se Europaparlamentets hearing om NSA skandalen och vår regerings inblandning på Youtube. Där avslöjas att Sverige tillsammans med USA och Storbritannien är de som står bakom massövervakningen av världens befolkning.

Hur är de politiker funtade som tillåter en så skamlös hantering?

 

Media:SR12345,SvD,DN1234,5,6,SvD123456,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] NSA, FRA, Underrättelsetjänster, Politik, PGP, E-post, Sjukjournaler, Banktransaktioner, Politik Annarkia sr12 dn123 […]

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet

Kanske det är därför man velat ta emot de mest extremt indoktrinerade sektanslutna just till Sverige? Bästa landet att övervaka dem helt enkelt. Först ge dem en känsla av trygghet och sedan i hemlighet övervaka dem och skicka informationen till USA. 🙂

Jag anser inte vi behöver inte FRA-lagen. Vi kan ha kontroller av misstänkta efter att vi har fått tillåtelse att övervaka en individ och då man undersökt saken färdigt kan man arrestera denne individ eller berätta för personen varför personen undersökts och varför personen ansågs vara misstänkt.

Jag tror att alla skulle acceptera sådan verksamhet.

Nu handlar det dessutom om mycket allvarliga dataintrång och attacker mot andra länder. Det är allvarligt och Sverige ska inte pyssla med sådant alls anser jag.

Alliansen och alla andra som varit för FRA i just detta syfte bör avgå och smita ut bakvägen, anser jag. Jag anser att de försätter Sverige i fara genom att samverka i attacker mot andra länder.

Xxx