Samarbetet mellan FRA och NSA ingen nyhet.

I det totalkontrollerade samhället är vi alla villebråd.

imageAvslöjandet om att Sverige samarbetat med USA när det gäller övervakning är inget som överraskar.Trodde Du att din kryptering var säker? Nu vet Du att så inte är fallet.

Det är ett samarbete med anor långt bak i tiden. Redan 1973 avslöjade Folket i bild/Kulturfront hur försvarets hemliga informationsbyrå (IB)samarbetade med CIA. 2007 tecknade Sverige och USA ett samarbetsavtal om signalspaning. FRA kom till efter påtryckningar från Storebror.
Samarbetet mellan FRA och NSA är ingen nyhet men det är bra att det dras fram i ljuset. Men att Sverige skulle vara en av nyckelspelarna i en världsomfattande övervakning är en nyhet som kan och bör skapa stormstyrka runt regeringen.

Fredrik Reinfeldts underlåtenhet att ta upp den amerikanska övervakningen får en ny dimension. Höja fingret åt en samarbetspartner låter sig knappast göras. Sverige var det enda land som stödde Storbritanniens veto mot att EU skulle inleda diskussioner med USA om spionage och avlyssning.

Nu kan alla som vill se Europaparlamentets hearing om NSA skandalen och vår regerings inblandning på Youtube. Där avslöjas att Sverige tillsammans med USA och Storbritannien är de som står bakom massövervakningen av världens befolkning.

Hur är de politiker funtade som tillåter en så skamlös hantering?

 

Media:SR12345,SvD,DN1234,5,6,SvD123456,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

  2 comments for “Samarbetet mellan FRA och NSA ingen nyhet.

Comments are closed.