När ska dom där uppe synas?

Övervakning och kontroll men inte av dom där uppe.

Obama skickar drönare att döda presumtiva fiender. Rättegång och domslut är inte att vänta på. Pang på. Internationell rätt är inget för USA ej heller Israel.

imageDe som visar på sanningen tas fast och spärras in. I dag har jag bevittnat begravningen av en ung man sa en journalist om domslutet mot Manning. De skyldiga går fria och budbäraren får bära hundhuvudet. Hur tänker dom när dom avkunnar ett domslut som innefattar över 100 år i fängelse?

I dag kom The Guardian med nya avslöjanden som stödde Edward Snowdens uppgifter. Enligt tidningen ger den topphemliga programvaran Xkeyscore analytiker möjlighet att se allt användaren gör.

Tidningen skriver även att systemet saknar ordentliga kontrollmekanismer vilket innebär att analytiker utan speciell träning fått inleda övervakning på breda grunder som varken prövats av domstol eller av annan personal.(Dagens Media)

 

I Sverige går åklagare och andra ansvariga fria trots att den största rättsskandalen någonsin  avslöjats. Quick frikänns helt då sista mordåtalet nu läggs ner. Så har man mage att disputera huruvida han ska gå fri. Hur blir det med ersättning för 20 års inlåsning? Åklagaren som känner sig utpekad menar att bara för att Quick  frikänns behöver han inte vara oskyldig.Nähä! Någon som förstår?

Som detta inte vore nog så slår rubriken Skärpt kontroll av arbetslösa, mot mig.  Tror alliansen att fler jobb skapas så eller att de som är arbetslösa lättare får jobb? Nej det är snarare så att de arbetslösa får skulden för arbetslösheten.

Och kontrollen den bar breder ut sig. Vi kartläggs numera också av bostadsbolagen.

De som monterat ned välfärden för mer än 1000 miljarder. När ska de synas?

Lästips:
USA övervakar all nätaktivitet(SvD), Så skärps kontrollen av arbetslösa (AB)

Media: AB1 2 3, SR1 2 3 4,SvD1 2 3 & A Romelsjö & M Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Please follow and like us:

  4 comments for “När ska dom där uppe synas?

 1. Lars sund
  31 juli, 2013 at 18:12

  åh guuud vilket gnäll ..

  Man skall skriva en liten rapport varje månad och får 5 varningar innan man förlorar akassa eller soc-bidraget.

  Buhuhuhu..folk måste GÖRA nått för att visa sig aktiva och liksom visa att dom har rätt dom solidariska ersättningarna i dess olika former.

  Solidaritet fungerar åt 2 håll.

  • 31 juli, 2013 at 19:55

   Om kagg förstått det rätt så måste en arbetslös ha kontakt med en handläggare arbetsförmedlingen em gång i månaden och då redovisa sökta jobb. Så varför denna nyordning som kommer att belasta arbetsförmedlingen och kosta multum. Med tanke att det är klarlagt att fusk är sällsynt kan man ju fråga sig vad syftet är.

  • Jenny
   1 augusti, 2013 at 05:59

   Kommer detta att skapa fler jobb? Ja, åt Arbetsförmedlingen. Grattis, Alliansen, ni gjorde det igen!

 2. 31 juli, 2013 at 19:41

  Hej

  Det sorgliga är att våra media inte grillar politiker och tjänstemän till dess att dom förkolnar – där är väl en av de få goda sidorna med USA – där brinner det i varenda buske från alla håll och kanter på gott och ont – men tystnaden i Svedala – den hörs … och FRA samlar och samlar ..

  Janne

Comments are closed.