Krigsrubrikerna ett hot?

Uppgifterna om planerat terroristdåd är om de stämmer ytterst allvarliga.  Använda våld för att tysta oliktänkande hör inte hemma i en demokrati. Lika lite som inskränkningar av den personliga integriteten gör det.

Vårt öppna samhälle får inte ta skada. Då har terrorismen vunnit sin första seger.

Våldsdåd i alla skepnader ska bekämpas. Men varför  kallas det inte för  terrorism  när en infödd svensk ägnar sig åt att skjuta prick  på människor med utländsk härkomst?  Sitter terrorism i skinnet? Så illa kan det väl inte vara? Det får inte vara så illa!

Terroristnojan har lett till att en rad ogrundade larm  har lösts ut. Oisin Cantwell skriver i Aftonbladet en informativ och läsvärd artikel i Aftonbladet:

De senaste planerade terrordåden med svenskar inblandade har varit strunt

Och så var det än en gång dags för spektakulära rubriker om islamistiska terrordåd som stoppats i sista stund.

Det kan vara på sin plats att påpeka att vi ännu inte vet mycket om vad som har hänt och att liknande historier runnit ut i sanden.

[…]

Vid häktningsförhandlingarna i Danmark blev det stängda dörrar. En av de gripna har släppts och media spekulerar med stora rubriker.

Repressiva åtgärder kapar inte terrorismens rötter.

Jag påstår inte att de gripna inte kan ha planerat vad de misstänkts för . Vad jag säger är att informationen är sparsam och att vi inte vet med säkerhet vad som hänt.  Jag  oroar mig för är att medias krigsrubriker och jakten på terrorister låser fast oss i ett samhälle ingen vill ha. I ett Storebrorssamhälle där varje steg övervakas dygnet runt. Att det öppna samhället ska gå förlorat.

Vi får inte heller glömma att Säpo de facto inte höjt hotnivån i Sverige.

Tidigare inlägg

Lästips WikiLeaks enda skyddet mot de nya svenska terroristerna , Oscar Swartz

Bloggat: Jinge, Beelzebjörn, Martin Moberg, Svensson

Media: ab12345, gp1234, ex12, dn123, svt1234, svd123 , vg, politiken
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Moberg, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Munir Awad, Mehdi Ghezali, Safia Benaouda, PET, David […]

Andreas
Andreas
13 years ago

Det är snarare bäst att man slår till innan det är för sent.

Om vi kväver Islamiseringen i sin linda,

så kan vi kanske rädda de få friheter vi har kvar,

annars kommer sverige snabbt att bli som alla andra arabländer, med inre stridigheter och våld, då mänskliga och främst demokratiskarättigheter inte längre respekteras.

essbeck
13 years ago
Reply to  Andreas

Att slå till och i så fall mot vem skapar just den inre stridigheten och våldet som undergräver människors demokratiska rättigheter.

Det är väldigt viktigt att man håller ansvaret hos dem som begår brottet och ingen annan.

Om man frångår denna princip innebär det att man börjar att jaga oskyldiga människor för brott som andra begått.

Får vi en sådan situation i Sverige då har vi inte ett demokratiskt samhälle längre , då flyttar vi vårat land till att bli ett land som liknar forna länder som Sovjet, DDR, Chile under diktaturen, gamla nazityskland, fascistiska Italien under Mussolini, Iran under Shahn eller senare under diktaturen som är nu, stora delar av europa under medeltiden där folk kunde bli brända på bål efter att blivit anklagade för att vara häxa.

Frångår vi som samhälle principen att vi lägger skulden på oskyldiga människor då har man skapat en princip där vem som helst kan dömas utan att vara skyldig för ett brott. Det kallas inte demokrati.

Håll ansvaret hos dem som bär skulden och döm dem , inget mer eller mindre.