Nytt terroristlarm

Fem terroristmisstänkta varav tre svenskar  har gripits i Danmark.

De ska enligt säkerhetspolisen i Danmark och Sverige ha planerat ett terrorbrott riktat mot Jyllands-Posten och Politiken:

Tre af de anholdte bor til daglig i Sverige – det er:

  • en 44-årig tunesisk statsborger,
  • en 29-årig svensk statsborger, født i Libanon,
  • en 30-årig svensk statsborger.

Substans bakom terroristlarmet?

Gripandena ska ha skett efter samarbete mellan svensk och dansk säkerhetspolis.   Då informationen som ges är snålt tilltagen öppnas dörren för spekulationer och misstro. På grund av upprepade falska terrorlarm från media och från säkerhetspoliser i olika länder i Europa  är det svårt att ta in   uppgifterna om nytt terrorhot I Danmark. Det påstådda bombhotet i Göteborg visade sig sakna substans och oskyldiga familjer utsattes för direkta övergrepp i samband med gripanden av oskyldigt utpekade.

Har media i nuläget överhuvudtaget något på fötterna när de sätter rubriker som ”de planerade döda så många som möjligt”undrar Svensson.

Det är en ny tendens att svenska medborgare skulle planera och utföra terrordåd i Norden menar Magnus Norell, terrorismförskare. Personligen tycker jag att det är skrämmande om så är fallet då samhällsklimatet kommer att bli ännu kallare och ger utrymme för ökad främlingsfientlighet och rädsla.

Hudfärg och terroriststämpeln

Rosemari på Kulturbloggen undrar vad skillnaden är mellan mörkhåriga terrorister och lasermannen::

Att planera för att skada och döda andra människor är ett brott.

Det skumma är att när det är mörkhåriga personer, ofta med muslimsk bakgrund, som planerar det kallas det terrordåd
[…]

När blonda personer gör sådant kallas det inte terrordåd.

Media AB, DN2,Dagen2, Ex, GP2, HD, SkD2 , SvD234,VG2, Svt123

Andra bloggar om terrorism, danmark, jyllandsposten,politik,samhälle, Intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Kulturbloggen, Läs även andra bloggares åsikter om Terrorister, David Headley, Vapen, […]

Andreas
Andreas
13 years ago

”Har media i nuläget överhuvudtaget något på fötterna när de sätter rubriker som ”de planerade döda så många som möjligt”undrar

Ja, då Islamister i bombay utförde ett likadant dåd men lyckades, och dödade hundratals.

Magnus
Magnus
13 years ago

Det viktigaste är att vi inte låter rasisterna påverka svensk politik med krav på en mer restriktiv flyktingpolitik. Idag har Sverige ett bättre och tryggare land än tidigare. Det är trams det som bloggar och tidningar skriver att vi har problem i våra förorter. Dessa mord, bränder och misshandel hade skett ändå.Jag tycker personligen att en ökning med skatten med 10% borde vara rimlig för att kunna ta emot ännu fler flyktingar. Där finns många bostadsområden som skulle kunna byggas om till flerfamiljshus och där grannarna kan hjälpa till med utbildning, språk och integration.