Dags att växa upp nu!

Så här i elfte timmen inför det gamla årets slut tipsar tyskarna oss om en ny lukrativ näring. Filmbranschen. Gör en film och hoppas på att det laddas ned så kan intäkterna bli goda t o m bättre än om den visas på biografen. Vad då? Är Du inte ute och snurrar nu frågar vän av ordning. Nix inte om du är bosatt i Tyskland.

Fildelare i Tyskland sätts åt genom hot från filmbolag.
Lars von Triers film ”Antichrist” har kammat in mer pengar på detta sätt än genom dvd- och biointäkter.
– Detta är facit för Sveriges utveckling, säger Mats Larsson, chefredaktör på Datormagazin. (AB)

Bäst att säga att jag inte förespråkar illegal fildelning. Men   11 000 för en biobiljett det är inte bara på tok för mycket utan rena galenskapen. Något är allvarligt fel om   filmintäkterna blir större genom att hota med domstol jämfört med vad filmen kan tjäna in via biljettintäkter och DVD-försäljning .

IPRED-lagen och liknande har hjälpt branschen att konservera en ålderdomlig marknadsstruktur. Är det inte dags för underhållningsbranschen att växa upp och anpassa sig till den verklighet som råder? Det om något är den bästa garanten för upphovsrätten.

Lästips: Mary XJ ger bl a tips om marknadsanpassning

Media SvD, Sydsv

Bloggat: Opassande, Kulturbloggen, Astrid Boman

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Calleblod
Calleblod
13 years ago

Låt inget hindra marknaden.
Den osynliga handen vet alltid bäst.
Eller?

HDR-fotografen
HDR-fotografen
13 years ago

Ju fortare vi får det i Sverige, desto fortare går utvecklingen mot Darknets.

jonas
jonas
13 years ago

Det är inte fråga om att de betalar 11 000 för en biobiljett. Det får ett erbjudande om en förlikning för att de brutit mot upphovsrättslagen och stulit en upphovsrättsskyddad vara. Sen kan man tycka att alla filmer borde vara gratis. Kanske det. Jag laddar själv ner film men om alla gör det och slutar betala för att gå på bio, då måste man inte vara einstein för att komma till slutsatsen att inga mer filmer kommer att göras, såvida inte man hittar nya sätt att finansiera dem, t ex genom produktplacering.