FRA kan ta sig in i din dator.

Vem vet? Du kanske just blivit hackad när Du sitter vid din dator och det av inte vem som helst.


NSA+FRAVi har blivit blåsta och det rejält.Vem minns inte hur Fredrik Reinfeldt och de andra som såg till att ge FRA fria händer till massövervakning lovade att allt skulle gå schysst till.

Endast utländsk trafik sas det och regler som  skulle säkerställa att informaitonen inte missbrukades. Nu vet vi hur det gick med det! lämnar över all data oberaretad sådan till NSA. Inte nog med det utan idag nås vi av budskapet om att FRA ägnar sig åt hackning i samarbete med NSA.
Uppdrag granskning redovisar ikväll flera fakta i målet baserat på hemliga dokument från Edward Snowden.

Enligt dokumenten, som kommer från Edward Snowden, har Försvarets Radioanstalt,FRA, också tillgång till en enorm amerikansk övervakningsdatabas.

–Det framgår av dokumenten att en av de punkter som NSA och FRA arbetar mest intimt kring är det som i dagligt tal kallas för hackning, det vill säga att man angriper internetanvändares datorer i syfte att ta över dem för att kunna se vad de skriver på sina tangentbord, lösenord och annat, säger Uppdrag gransknings reporter Fredrik Laurin.(SR)

Som tack och för att underlätta bearbetningen av all data som samlas in har FRA fått ta del av en programvara kallad Xkeyscore. Ett infernaliskt program som gör att FRA kan bli otäckt närgångna

Där går det att se vad den övervakade användaren gör på internet: e-post, surfhistorik och eventuell aktivitet på sociala medier.(SR)

Inte för att undertecknad gör vare sig något olovligt eller är särskild hemlig menjag vill inte ha FRA  bakom axeln är jag sitter vid min dator. Varenda nedslag på tangentbordet kan om någon så önskar på FRA lyssnas av. Vem vet hur så kallad överskottsinformation kan komma att tolkas eller användas.

Det  blir bara värre och värre. I en demokrati måste det finnas tillit och den personliga integriteten vara skyddad. Vart är vi på väg? Finns det något ord som beskriver det tillstånd vi nu hamnat i tack vare politiker som tryckte på ja knappen när FRA-lagen infördes? Vilka de är vet vi och det utan någon som helst övervakningsutrustning. Än så länge har vi val vart fjärde år…

Media: AB,DN1234567Idg12,Ny Teknik, SvD12345,SR12 & A Romelsjö,  A Troberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,


  5 comments for “FRA kan ta sig in i din dator.

Comments are closed.