Musikhjälpen på Gustav Adolfs torg, Bilder.

Oj en demonstration var min första tanke i går när jag gick fram mot Gustav Adolfs torg. Massor av folk , en storbildsskärm som visade Måns han som leder allsången på Skansen men ingen allsång.

buren00Äntligen fattade jag . Musikhjälpen 2013 med glasburen och direktsändning . Hann precis se Måns Zelmerlöf avsluta sitt bidrag .

måns3Årets tema för Musikhjälpen är ”Alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet – Din musik räddar liv”.

Tre programledare har flyttat in i en glasbur och tar emot önskelåtar för att samla in pengar till radiohjälpen. Programledarna kommer under de 144 timmarna som de är inlåsta få besök av ca 100 artister och gäster däribland Måns Z,   Laleh och Soran Ismail. Dagligen sänds direktrapporter från Bangladesh med    Bianca Kronlöf på besök hos   barnmorskor,  förlossningskliniker och  slummen för att få en bild av hur situationen ser ut för unga kvinnor.

blodbussenVad kan göras?

Enligt WHO går det att förhindra cirka 90 procent av alla dödsfall som är kopplade till en graviditet, men då krävs bättre förlossningsvård, fler utbildade barnmorskor, preventivmedelsrådgivning, sexualupplysning och rätt till säkra aborter.  (SR)

Här ,Här och r kan Du läsa mer om årets tema , om vad som händer och om hur du kan bidra.

Foto: Annarkia

Media: Skanskan, SVD1,2,3

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
10 years ago

Musikhjälpen är ett fantastiskt arrangemang. Det känns alltid bra med människor som tar ställning för godheten i samhället.