Egenmäktigt förfarande med vilket syfte?

Ta mig tusan nu har USA gjort det igen! Stängt sajter denna gång 70 sajter utan någon som helst rättslig prövning.

Sajterna misstänks för att sprida upphovsrättsskyddat material.  Tilltaget  visar hur det kommer att gå till om det omdiskuterade antipiratdirektivet COICA skulle träda i kraft.

FRA-lagen, IPRED-lagen, datalagringsdirektivet och allt vad dessa nya övervakningslagar heter ställer några  frågor  på sin spets. Hur mycket övervakning ska vi tolerera. I vems intresse sker övervakningen? Vad händer med individer och samhällen när övervakningen går över gränsen.

Informationen måste vara fri.

Internet ska vara fritt och utan spärrar. Om en nation vill stänga av och hindra informationsflödet kan det aldrig vara frågan om annat än avstängning inom den egna nationen. Att ta lagen i egna händer utan rättslig prövning för att skydda starka ekonomiska intressen och affärsmodeller som gått ur tiden är inte bara rättsvidrigt utan också teknikfientligt och hindrar utveckling. Vad värre är drabbar enskilda personer och företag som inte gjort sig skyldiga till några brott i lagens mening.

Fredrik skriver

Detta är en oacceptabel censur som hör hemma i diktaturstater. Det som amerikanska myndigheter har gjort nu är inget annat än ett allvarligt angrepp på demokrati och mänskliga fri- och rättigheter såsom tryckfrihet, censurförbudet och informationsfriheten.

Jinge skriver

Skulle vår egen regering göra så har jag möjlighet att opponera mig och försöka rösta bort den vart fjärde år, men hur ska jag bete mig med den amerikanske presidenten?

Wikileaks

Idag är dagen D för Wikileaks senaste läckage av filer. Är det ett sammanträffande som ser ut som en händelse måntro?

Lästips En schizofren bransch, om domen mot Pirate Bay

Bloggat Opassande, Kulturbloggen, Hälsosamme ekonomisten

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
strumpan
13 years ago

Det pågår en kontinuerlig nedmontering av demokratin världen över. Man har sedan länge sett att det går åt helvete och insett att det krävs rejäla övervakningssystem för att effektivt kunna slå ner folkets missnöje när nuvarande system slutligen kollapsar.

Gubben
13 years ago

Din rubrik: ”Egenmäktigt förfarande med vilket syfte?” passar även utmärkt till Wikileaks publiceringar.
Vad/vem/vilka styr urvalet av dokument?

trackback

[…] Avslöjanden, Diplomater, Politik, Iran, Julian Assange ab123 ex12 dn123 svd12 svt123 Oxo: pamflett annarkia k&å allende lasse zaramis Etiketter:Avslöjanden, Diplomater, Global historia, Iran, […]