Vinter ingen engångsföreteelse i Norden.

Vi bor i Norden och borde vara förberedda på att det varje år blir vinter.

Nog är det vinter och kyla som gäller. Is som guppar på Vättern redan i november talar sitt tydliga språk.

Varje år samma visa.

Folk åker av vägen  i halkan eller fastnar i köer p g av snön och i stan halkar människor omkring på trottoarerna. Är det snökaos eller ishalka som väntar finns ingen anledning att ge sig ut på vägarna. Betydligt svårare är det att undvika isiga trottoarer.Vad kostar alla brutna ben och höfter samhället vintertid. Eftersatt snöröjning gör att modden snabbt förvandlas till is när det fryser på.

Tåg som inte kommer fram i tid på grund av bristande underhåll gör att många chansar och tar bilen istället.  Sverige har blivit ett U-land när det gäller infrastrukturen skriver Robert Collin i Aftonbladet och pekar på farliga vägsträckor som kräver liv redan när det är barmark och urdålig snöröjning.  Det är inte ens lag på att långtradare ska ha vinterdäck i Sverige.

Kylan breder ut sig

Nu gäller det att klä sig varmt, sätta broddar under fötterna och ta det försiktigt. Lasta bilen med spade , snökedjor och extra ombyte varma kläder om man nu nödvändigtvis ska ut på vägarna.

Första advent 2010 på annarkias vardag.

Bloggat: Zac

AB1234 , GP12 DN, Ex12,SvD1234567,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Marie-Ann
Marie-Ann
13 years ago

Ja visst är det fantastisk att det finns människor som blir lika förvånade över snö och kyla varje år. Förstår verkligen inte fenomenet.

trackback

[…] Tänk att så många av oss blir tagna på sängen när vintern slår till. Det handlar dagens bloggpost på annarkia.se om. […]

trackback

[…] Bloggat:annarkia […]

Alovera Folissson
Alovera Folissson
13 years ago

Fast så enkelt är det ju inte , har bott i Göteborg sedan 1962 och här är regniga vintrar vanligare , vintrar med snö och is förekommer men relativt sällan.