Osvuret är bäst.

Kan tänka mig att alliansen vädrade morgonluft när miljöpartiet i går markerade att det inte blir något valsamarbete inför valet 2014. Men där fick alliansen se sig blåsta. I dag ger Gustav Fridolin alliansen nobben. Miljöpartiet kommer inte att ingå i någon alliansregering efter valet sa Fridolin.

– Alliansregeringen har blivit ett problem i svensk politik. Vi kommer att till val på att få en ny regering och en ny politik, säger Gustav Fridolin. (DN)

Tacka sjutton för det. Miljöpartiets samarbete och utsträckta händer till moderaterna och alliansen kan vara det som påverkat väljaropinionen negativt. Miljöpartiets uppåtgående stjärna tycks ha falnat.

Vad miljöpartiet säger idag behöver inte hålla i morgon .Vare sig höger eller vänster säger de själva. Men SVT:s valundersökning visade att en klar majoritet bland miljöpartiets väljare ligger till vänster i politiken.  Idag är väljarna mer rörliga än tidigare och det kan mycket väl vara så att miljöpartiets opportunism skrämt iväg en del för gott.

media: svd, dn, ab, dn

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments