Ett luftslott?

Är Du en av alla de som blivit lurad? Nej jag tänkte väl det! Vilken barnunge som helst måste ha förstått att försäljningen av Facebookaktier var omgärdad av en fanatisk övervärdering . Facebook värderades vid börsintroduktionen till  25  gånger  intäkterna senaste året,  något som borde få de flesta att höja frågande på ögonbrynet. Det handlade om förväntningar om ökade vinster  genom ökad annonsförsäljning som saknade grund. Aktien föll också som en sten efter introduktionen. Nu visar det sig att S M kan ha gjort sig skyldiga till någon slags insiderbrott då de informerat ”närstående” om att aktien var övervärderad.

De tre banker som tog hand om Facebooks börsintroduktion uppges ha sänkt förväntningarna på framtida inkomster bara dagarna innan introduktionen – utan att meddela andra än ”sina egna” institutioner och klienter, rapporterar Reuters.

Morgan Stanleys analytiker Scott Devitt var en av dem som meddelade sina egna klienter att man sänkte förväntningarna – och enligt Reuters kom detta som en chock för de av klienterna som tänkt investera i det sociala nätverket. Det var bland annat uppgifter om att många användare flyttade över sin Facebook-kommunikation till mobilen som ändrade förväntningarna. På mobilen har bolaget nämligen ännu inte hittat någon särskild intäktsmodell (man visar annonser på datorversionen av sajten, men inte i mobilen

Nu tillhör ju inte de som använder social medier direkt den trogna sorten heller. En ny plattform med fler och bättre finesser och vips dra folk från Facebook med minskade annonsintäkter som följd. Med andra ord en vansklig affär det här med att investera i Facebookaktier. Precis som Teliaaktien en gång i tiden.

Media: ab123,dn,gp12, svd23, svt1, sr12

Andra om , , ,   & Jinge

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments