När ideologin förblindar gäller kartan.

 När verkligheten och människors vardag inte stämmer med den bild regeringen  har då ändrar de verklighetsbeskrivningen och drar sig inte för att trixa med statistiken.

I går skrev jag att det gör mig livrädd att ha en statsminister som leder en regering som agerar som majoren som sa till manskapet: Stämmer inte kartan med terrängen är det kartan som gäller. När berättelsen om Sverige inte längre stämmer med folks vardag då hjälper inte sifferexercisen och lögnerna längre. Idag är 30 000 långtidsarbetslösa placerade i fas 3 , flera med slavliknande kontrakt , 65 000 har utförsäkrats från sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen har urholkats så att den inte ger det stöd den var avsedd för, möjlighet att ställa om för att skaffa nytt jobb vid arbetslöshet.

En rapport till  Socialförsäkringsutredningen som visar att Sveriges trygghetsnät för sjuka, arbetsskadade och arbetslösa har försämrats kraftigt i jämförelse med andra länder presenterades igår. Idag kommer regeringens reaktion på rapporten. Ulf Kristersson ansvarig minister för sjukförsäkringen påstår idag  att ”sjukförsäkringen tryggare idag än tidigare”

.Det är inte bara en direkt lögn utan ett slag i ansiktet på alla de som drabbats av den försämring i sjukförsäkringen som  ursprungligen gjordes för att finansiera jobbskattevadragen. Socialförsäkringarna har blivit rena rama kassakon för Anders Borg. Sjukförsäkringen, A-kassan, arbetsskadeförsäkringen och tandvårdsförsäkringen ger mångmiljardbelopp till statskassan samtidigt som försäkringarna försämrats.

Sverige hart ex   hamnat under genomsnittet i en jämförelse av arbetslöshetsförsäkringen i OECD-länderna, från att år 2005 arbetsmarknadsminister Hillevi Engström hon är nöjd. Lika nöjd är socialförsäkringsminister Ulf Kristersson.

Media:: Arbetarbladet, AbDagens ArenaSR 1, 2, TCO-tidningen,  & M Moberg  & P Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Kristersson är bara en Lakej, en Marionett, som gör precis så som han blir tillsagd att göra, från högre ort. Skulle han börja ”vackla” och visa en antydan till empati så kan han hälsa hem ,m.a.o bli utbytt direkt. Sedan spelar det tydligen ingen roll vad det är för lögnaktig, totalt veklighets främmande sörja han vräker ur sig!
Att bara påstå att Sjukförsäkringen är tryggare idag än tidigare är en lögn utan motstycke..!!

trackback

[…] bloggar: Esbatis kommentarer, Martin Mobergs betra…,Martin Mobergs betra…, Annarkia, Min politiska sida, Halland(s) blogg, Monica Green(s) blogg, Högbergs tankar, Roger Jönsson […]