El(m)säter gör Arkelsten sällskap.

Sofia Arkelsten gav lögnen ett ansikte då hon påstod att moderaterna varit pådrivande i kampen för allmän rösträtt. När hon konfronteras med vad som egentligen hänt slingrar hon sig för att till sist ta tillbaks uppgiften.  Om det nu bara varit ett uttalande av en pressekreterare som saknar kunskap om sakernas tillstånd   må det ha varit hänt. Nu är det värre än så då påståendet skrevs in i moderaternas nya idéprogram. Hon kan knappast vara okunnig om det egna partiets historia. Föregångarna till Moderaterna,  det allmänna valmansförbundet motarbetade allmän rösträtt. Antingen ljuger Arkelsten eller så är hon ett offer för den moderata propagandan om det Nya arbetarpartiet.  Vad moderaterna försökte sig på är inget annat än ren och skär historieförfalskning.

Nu får Sofia Arkelsten sällskap av infrastrukturministern som förnekar vetskap om att farligt gods körs i tunnlar mitt i en storstad.  Elmsäter-Svärd  påstod att farligt gods transporteras säkert och därför inte körs i tunnlar. Bildbevis visar att verkligheten ser annorlunda ut. Frågan är om Elmsäter är okunnig eller står och blåljuger.  Hur som tycks hon helt ha förlorat minnet av vad hon själv tidigare påstått.

Igår kväll sände SVT:s Rapport ett inslag om att det i Sverige ännu inte skyltats om enligt de nya internationella regler som är mycket stränga vad gäller transport på landsväg av farligt gods genom tunnlar som finns lite varstans som i Göteborg. Detta fick infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (m) en fråga om i SVT:s Aktuellt härförleden och igår när hon konfronterades med sitt uttalande om att det inte går farligt gods genom tunnlarna i Göteborg för de leds om, när det i själva verket visar sig att det inte alls sker någon omdirigering av de lastbilar som kör farligt gods….ja se själva:(M Moberg)

Tidigare inlägg

Nyspråk och historieförfalskning som vapen.

Fler som bloggat: HumanLabRat, Beelzebjörn, Peter Andersson, Röda Linköping

Media: SVT:s Sydnytt, Svd, Ex, Dn
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
anton
anton
12 years ago

Vad många inte känner till är att de fattigaste, de som i dag skulle kallas socialbidragstagare, var fråntagna rätten att påverka samhället genom allmänna val ända fram till 1945.

Joe Black
12 years ago

Fast varför skulle Reingeldt stå för högerns historia när han inte ens står för sin egen, t ex den del av den som innehåller hans ideer från MUF-tiden vilket tydligt framgår av hans bok ”Det sovande folket” som har gömts för att glömmas bort.
Den bevisar vad som håller på att ske helt enligt Reinfeldts ideer: ”Välfärdssamhället är en omöjlighet”, ”Ingen skall svälta men i övrigt skall alla bidrag tas bort” o.s.v. Den påminner lite grann om ”Mein Kampf”

Detta är inte första gången som Moderaterna försöker gömma sin bakgrund under mattan. De gnäller gärna på vänstern och ”deras mörka förflutna”. Men till skillnad från moderaterna så studerar både socialdemokratin och vänstern och kritiserar sin bakgrund – men det är något man oftast är stolt över. ”Vi lär av historien” är en känd progglåt inom vänstern.

Hur många tänker idag på att MUF bildades som Ungsvenskarna – ett nationalistiskt ungdomsförbund? Det finns många färger av brunt som gömmer sig i högern. Vänstern brukar vara bättre med att stå för sin historia som absolut inte är fläckfri. Högern försöker däremot gömma sin – lite som med sin politik. Den ska sakta genomföras, men man pratar inte för högt om den.