El(m)säter gör Arkelsten sällskap.

Sofia Arkelsten gav lögnen ett ansikte då hon påstod att moderaterna varit pådrivande i kampen för allmän rösträtt. När hon konfronteras med vad som egentligen hänt slingrar hon sig för att till sist ta tillbaks uppgiften.  Om det nu bara varit ett uttalande av en pressekreterare som saknar kunskap om sakernas tillstånd   må det ha varit hänt. Nu är det värre än så då påståendet skrevs in i moderaternas nya idéprogram. Hon kan knappast vara okunnig om det egna partiets historia. Föregångarna till Moderaterna,  det allmänna valmansförbundet motarbetade allmän rösträtt. Antingen ljuger Arkelsten eller så är hon ett offer för den moderata propagandan om det Nya arbetarpartiet.  Vad moderaterna försökte sig på är inget annat än ren och skär historieförfalskning.

Nu får Sofia Arkelsten sällskap av infrastrukturministern som förnekar vetskap om att farligt gods körs i tunnlar mitt i en storstad.  Elmsäter-Svärd  påstod att farligt gods transporteras säkert och därför inte körs i tunnlar. Bildbevis visar att verkligheten ser annorlunda ut. Frågan är om Elmsäter är okunnig eller står och blåljuger.  Hur som tycks hon helt ha förlorat minnet av vad hon själv tidigare påstått.

Igår kväll sände SVT:s Rapport ett inslag om att det i Sverige ännu inte skyltats om enligt de nya internationella regler som är mycket stränga vad gäller transport på landsväg av farligt gods genom tunnlar som finns lite varstans som i Göteborg. Detta fick infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (m) en fråga om i SVT:s Aktuellt härförleden och igår när hon konfronterades med sitt uttalande om att det inte går farligt gods genom tunnlarna i Göteborg för de leds om, när det i själva verket visar sig att det inte alls sker någon omdirigering av de lastbilar som kör farligt gods….ja se själva:(M Moberg)

Tidigare inlägg

Nyspråk och historieförfalskning som vapen.

Fler som bloggat: HumanLabRat, Beelzebjörn, Peter Andersson, Röda Linköping

Media: SVT:s Sydnytt, Svd, Ex, Dn
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

2 comments for “El(m)säter gör Arkelsten sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.