Ny färdriktning för Sverige?Ny regering, brett sammansatt representerande hela landet.  En regeringsförklaring med visioner om ett samhälle för alla som lovar ett Sverige som den bästa av världar.

En regeringsförklaring  med betoning på jobben, klimatet, jämlikheten och  vinstjakten i välfärden. En vision som heter duga, en framtidsblick som kräver verkstad och inte bara ord.

En förbannad fd utbildningsminister som blev röd av ilska över  att kommuner ska ges möjlighet att säga nej till nya friskolor som kan öka segregationen. Så skönt att bli av med den majoren.

Fritt inträde på museer får tummen upp. Tågen ska gå i tid och vem vet kanhända vi också får gratis kollektivtrafik  för att minska biltrafiken i städer nu när miljöpartiet sitter med vid bordet?

Äntligen ett erkännande av Palestina som stat. Ett steg som så många andra länder redan tagit. 2012 erkände FN Palestina under protest av Israel. Då avstod Sverige från att rösta i frågan vilket väckte kritik från oppositionen.

Alliansen krattade manegen för ett svenskt medlemskap i Nato. Stefan Löfven stänger dörren. Gott så.

Nu får vi vänta och se vad morgondagen bjuder. En ny inriktning eller samma gamla soppa och  ett förvaltande av den politik som varit? Nu ska orden omvandlas till praktisk politik. Det återstår att se hur det går med det.

Media: DN1234

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
9 years ago

Ska erkänna att jag gillar Löfvéns ministersammansättning. Lika många kvinnor som män, unga och gamla, varierande geografiska bakgrunder. Och så Alice Bah förståss. Jag känner framtidshopp.