Nu syns ljuset i tunneln.

Nu händer det. I helgen tändes hoppet om att sikta ljuset i tunneln. Ett samhälle byggt på solidaritet och trygghet i motsats mot det råa kalla Sverige som brett ut sig de senaste åren.  Socialdemokraterna valde en riktig sosse till partiledare.

Nu väntar islossning inte bara i naturen också inom politiken.

Lyckas det socialdemokratiska partiet  fylla  visionerna från kongressen  med reellt innehåll finns en opposition att räkna med.  Det var på tiden! Tänk vi har fått ett så rått och människofientligt samhälle att det gett avtryck i bloggar och Facebooksgrupper som ställer upp till försvar för de som hamnat utanför .  Bloggen Fasan berättar om vad som händer alla de som vandrat genom faserna och hamnat i  fas 3 .  Resurs som samlat information om den sjuka sjukförsäkringen och de som drabbats av utförsäkring trots svår sjukdom. En Facebooksgrupp som manar till uppror mot utförsäkringarna –Påskupproret.

Nu vänder det. Det måste det göra.

Ett samhälle som har tillräckligt starkt stöd att erbjuda när vi inte orkar, blir sjuka eller arbetslösa. Ett samhälle som satsar på barnen och ungdomarna. Ett samhälle som tror på kunskap och forskning. Ett samhälle som blomstrar och sjuder av värme. Ett samhälle som sjuder av glädje och tillväxt. Ett samhälle där miljön inte tar stryk och ett samhälle som vars solidaritet sträcker sig utanför de egna gränserna. Det samhället vill jag se.

 

Bloggat:Jinge, Peter Andersson, Martin Moberg Ett hjärta rött, Peter Högberg, Rasmus Lenfors
Media: ab12345 ex1234567 n123 svd1 ekot svt1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Rebeka
Rebeka
13 years ago

Har sossarna lyckats med att värva ytterligare en medlem? 🙂