Nu ska notan betalas

När kommer medias granskning av alliansen och moderaterna?

Som ett brev på posten kommer nu notan för de jobbskatteavdrag som gynnat de som har det bäst i vårt samhälle. Först ut var sjuka, arbetslösa och pensionärer. Sedan var det höjningen av högkostnadsskydden  för läkemedels- och sjukvård,   något som drabbar gamla och sjuka hårdast.  Nu väntar nästa steg. Idag skriver  Bo Könberg påDN debatt  att högkostnadsskyddet för sjukvård och läkemedel börhöjas varje år, detsamma gäller  egenkostnaden för sjukhusvård.  Han förordar att en en statlig fond inrättas för att klara kostnaderna. Nu kommer som sagt notan för jobbskatteavdragen. Igen är det sjuka och gamla som främst  ska stå för notan.

Moderaterna har velat framhålla sig som ett mitten parti . Thomas Bodström drar upp rullgardinen och visar  att så inte är fallet.

Är det något som retar mig med regeringen så är det att de inte står för sin egen politik. Gång efter annan säger de en sak och gör något annat.

Anders Borg är bekymrad över att rika blir rikare och att fattiga blir fattigare i Sverige. Hans uttalande måste vara svenskt rekord i hyckleri. Är det något som Anders Borgs politik har lett till så är det just att medvetet öka de ekonomiska klyftorna.

När Fredrik Reinfeldt till¬trädde som ¬moderatledare kritiserade han sin tidigare kollega Bo Lundgren för att hans skattepolitik skulle gynna höginkomsttagarna

En högerpolitik snyggt förpackad i nyord. Nu framstår det allt tydligare att vad som döljer sig under ”nya” i nya moderaterna är en politik som seglat högerut. När kommer media att börja granska makten?

Idag är det Bo Könberg som får stå med ansiktet utåt för nästa steg. En smocka rakt i ansiktet på de som är sjuka och gamla än en gång. När vi är mitt i livet är det svårt att inse att vi alla kan bli sjuka och att det inte bara är moster Tilda som går i pension. Vi är inte oövervinnliga och de extra hundralapparna/tusenlappar i plånboken som jobbskatteavdragen gett  kan snabbt ätas upp av ökade avgifter vid sjukdom. En nedmontering av den generella välfärden kommer vi alla drabbas av förr eller senare.

När socialdemokraterna med Håkan Juholt i spetsen började ifrågasätta otyget med riskkapitalbolagens vinstmaximering i välfärden på människors bekostnad och öppnade upp för en annan väg framåt startade skyttegravskriget och medias ohejdade granskning och ryktesspridning  av Håkan Juholts görande och låtande. Idag drar sig inte Aftonbladet att än en gång dra fram de stora kanonkulorna för att mosa sönder Håkan Juholt.  Juholt ska bort om Aftonbladet får bestämma.  Lena Mellin på nyhetsplats och från och till på ledarplats håller bollen i rullning.  . En kampanjjournalistik som understötts av högerkrafter i de interna S-leden  verkar aldrig ta slut.

Lästips:  Ulf Bjereld  om twittrande journalister och den journalistiska normen för opartiskhet….

Media: dn, svt, svd, ex1, svt1Gp 1, Gp 2, Sydsvenskan, Skånskan, & Jinge, M Moberg, Krassman, J Westerholm, kommunisternas blogg, Heidi, Pepprat rödgrönt, HumanLabRat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Lasses blogg – Moderat hemlighet avslöjad.  Annarkia – Nu ska notan betalas.  Annarkia 2 – Annie Lööf sjöng marknadens lov.  Jinge […]

anna losciale
anna losciale
12 years ago

det är bara att inse- Media i dagens Sverige väljer helt medvetet att spä på de borgerliga vindarna som genosyrar samhället, och samtidigt kasta så mycket skit som möjligt på oppositionen. Det hade inte spelat någon roll vilken partiledare som trätt fram för socialdemokraterna, vem det än blivit skulle han eller hon vid det här laget varit utsatt för ett så omfattande mediedrev som möjligt. Det var helt enkelt aldrig meningen att Håkan Juholt skulle få en chans.

Jämför antalet negativa artiklar om Juholt i DN det gångna året med antalet negativa artiklar om Carl Bildt. Av de sistnämda existerar knappt en enda. Ändå är är anklagelserna mot det bolag i vilket han suttit i styrelsen vida allvarligare än de som riktas mot Juholt. Och för Bildt har svenska folket fortsatt högt förtroende. VAKNA SVERIGE! DET HANDLAR FANEMEJ OM FOLKMORD!!!