Nu ska notan betalas

När kommer medias granskning av alliansen och moderaterna?

Som ett brev på posten kommer nu notan för de jobbskatteavdrag som gynnat de som har det bäst i vårt samhälle. Först ut var sjuka, arbetslösa och pensionärer. Sedan var det höjningen av högkostnadsskydden  för läkemedels- och sjukvård,   något som drabbar gamla och sjuka hårdast.  Nu väntar nästa steg. Idag skriver  Bo Könberg påDN debatt  att högkostnadsskyddet för sjukvård och läkemedel börhöjas varje år, detsamma gäller  egenkostnaden för sjukhusvård.  Han förordar att en en statlig fond inrättas för att klara kostnaderna. Nu kommer som sagt notan för jobbskatteavdragen. Igen är det sjuka och gamla som främst  ska stå för notan.

Moderaterna har velat framhålla sig som ett mitten parti . Thomas Bodström drar upp rullgardinen och visar  att så inte är fallet.

Är det något som retar mig med regeringen så är det att de inte står för sin egen politik. Gång efter annan säger de en sak och gör något annat.

Anders Borg är bekymrad över att rika blir rikare och att fattiga blir fattigare i Sverige. Hans uttalande måste vara svenskt rekord i hyckleri. Är det något som Anders Borgs politik har lett till så är det just att medvetet öka de ekonomiska klyftorna.

När Fredrik Reinfeldt till¬trädde som ¬moderatledare kritiserade han sin tidigare kollega Bo Lundgren för att hans skattepolitik skulle gynna höginkomsttagarna

En högerpolitik snyggt förpackad i nyord. Nu framstår det allt tydligare att vad som döljer sig under ”nya” i nya moderaterna är en politik som seglat högerut. När kommer media att börja granska makten?

Idag är det Bo Könberg som får stå med ansiktet utåt för nästa steg. En smocka rakt i ansiktet på de som är sjuka och gamla än en gång. När vi är mitt i livet är det svårt att inse att vi alla kan bli sjuka och att det inte bara är moster Tilda som går i pension. Vi är inte oövervinnliga och de extra hundralapparna/tusenlappar i plånboken som jobbskatteavdragen gett  kan snabbt ätas upp av ökade avgifter vid sjukdom. En nedmontering av den generella välfärden kommer vi alla drabbas av förr eller senare.

När socialdemokraterna med Håkan Juholt i spetsen började ifrågasätta otyget med riskkapitalbolagens vinstmaximering i välfärden på människors bekostnad och öppnade upp för en annan väg framåt startade skyttegravskriget och medias ohejdade granskning och ryktesspridning  av Håkan Juholts görande och låtande. Idag drar sig inte Aftonbladet att än en gång dra fram de stora kanonkulorna för att mosa sönder Håkan Juholt.  Juholt ska bort om Aftonbladet får bestämma.  Lena Mellin på nyhetsplats och från och till på ledarplats håller bollen i rullning.  . En kampanjjournalistik som understötts av högerkrafter i de interna S-leden  verkar aldrig ta slut.

Lästips:  Ulf Bjereld  om twittrande journalister och den journalistiska normen för opartiskhet….

Media: dn, svt, svd, ex1, svt1Gp 1, Gp 2, Sydsvenskan, Skånskan, & Jinge, M Moberg, Krassman, J Westerholm, kommunisternas blogg, Heidi, Pepprat rödgrönt, HumanLabRat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

  2 comments for “Nu ska notan betalas

Comments are closed.