En parodi utan dess like…

 Hur långt ska det få drivas detta att ge privata ägare möjlighet att tjäna pengar på välfärden?

 

Att privatiseringen medfört att skolor och äldrevård kan köpas för att sedan säljas till högstbjudande med enda siktet att tjäna pengar är vi alla medvetna om i nuläget. Om inte förr visade Caremas vanvård av gamla hur landet ligger. Men det här tar ändå priset:

”Drömmer du att starta upp en egen grundskola?”

Så börjar annonsen som just nu ligger ute på bland annat annonssajten Blocket. Utgångspriset är en halv miljon kronor och för det får köparen möjlighet att starta upp en skola för 180 elever i årskurs sex till nio i Malmö. (SvD)

Jo, Du läste rätt. En skola ligger ute till försäljning på blocket till det facila utgångspriset priset av en halv miljon kronor . Tillståndet från skolinspektionen följer med på köpet.  Detta om något visar att det är inte den som vill driva en viss pedagogisk inriktning  eller ens har kunskap och erfarenhet av att driva skola som behöver vara köpare.

Det är klart att när det visat sig att de omtalade och av lärare efterlängtade lärarlegitimationen ska prövas av oerfaren personal på  Proffice, ett bemanningsföretag så kan väl skolor säljas och köpas på Blocket förstås!  Jisses,  mycket ska man höra… Lärarlegitimationens syfte är att kvalitetssäkra läraryrket. Jodå! och det ska göras av oerfaren personal på ett bemanningsföretag.

Så förbaskat respektlöst mot såväl lärare som elever.

Hur ska detta sluta?

Media: SvD12, DN, AB, SR, SVT,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 comments for “En parodi utan dess like…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.