Nu måste påsen fyllas.

Opinionsundersökningar  mellan val  ska man ta med en nypa salt.  Valmanskåren är lättrörlig och vinden kan snabbt kantra.

 Trenden går   inte att bortse ifrån. Det blåser kallt runt alliansen medan socialdemokraterna tar stora steg fram.

Alliansens  många politiska skandaler  har uppenbarligen  skrämt väljare samtidigt som det visat sig att flaggskeppet arbetslinjen inte var något annat än blå dunster som dunstade snabbt. Den propagandistiska fernissan har falnat och verkligheten har visat sig bli en helt annan än vad de ekonomiska skrivbordsprodukterna pekat ut. Allt för många människor har kommit i kläm och klyftorna har ökat .

Det blir intressant att se vad socialdemokraterna kommer att ställa upp med som motvikt till alliansens nyliberala politik. Inget parti vinner val på motståndarnas tillkortakommanden. Det är en sak att ha vinden med sig två år innan ett val och en annan hur det ser ut på valdagen.  Stefan Lövfen har ingett förtroende och valet av Magdalena Andersson som ekonomisk talesperson är  ett snilledrag.

  Nu måste påsen fyllas med politik.  Kan socialdemokraterna  visa upp åtgärder som skapar ökad jämlikhet och ett solidariskt samhälle samtidigt som valfriheten säkras utan att skattepengar sipprar ner i riskkapitalisternas fickor, en verklig valfrihet för alla   då får vi se ett regeringsskifte 2014.

Det finns tecken som tyder på att det är ett moderaterna light och Göran Perssons upptrampade stig som  är  Stefan Löfvens politiska  linje.   Vinsterna i välfärden rör han inte , jobbskatteavdraget,  RUT och ROT får vara kvar och vapenexporten är en helig ko   för jobbens skull. Det blir kanske som slipade moderater säger bättre att välja originalet om socialdemokraterna tänker fylla påsen med moderat politik. Vilken av partierna som då anser sig vara  originalet läri så fall bli valets ödesfråga.

Bloggat: Jinge, Rasmus Lenefors, Martin Moberg, Peter Andersson, Thomas Böhlmark,Vinden vänder

Media:  ab12 ex1 dn1234 svd1 gp svt

Andra bloggar om:

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
12 years ago

Som alltid i modern tid så röstar man inte på något utan mot något. Ingen kan påstå att de vet vad (s) vill och är på väg i alla fall. Vi får se när det närmar sig valurnorna och de olika alternativen står mot varandra. En spännande tid framöver således. Kan opinionen sätta fart på de trötta Alliansmedlemmarna, Annie Lööf och (kd) – skall de kravla sig över 4%-spärren. Det är inte omöjligt att valet avgörs iom det.

trackback

[…] vinna tillbaka förlorat fiktivt stöd. Det gäller som sagt att hålla sin egen rytm och inte bry sig om ifall de politiska motståndarna önskar att man skall göra saker man inte bestämt att göra […]

2000aldrig
12 years ago

Tala är silver, Löfven är guld

xxx