Påskdag i kulturens spår.

Påskdagen bjöd på lite bättre väder och gav utrymme för en lång promenad. Vi tog sikte på Spira, Jönköpings nya Kulturhus.

För några dagar sedan var det uppsättningen av Den kaukasiska kritcirkeln  av Bertol Brecht som lockade. En avskalad lekfull  föreställning som saknade Brechts tydliga budskap om rättvisa. En föreställning som mer riktade in sig på orostiden och som  skapade associationer hos mig till vad som händer i Syrien. Civila offer, flykt och splittrade familjer.

I går var syftet med besöket på Spira att visa huset för våra gäster. Det är ett hus som utmärker sig vid Munksjöns strand. Ett vackert , kreativt hus med mycket rymd och ljus.

Munksjöbron och Spira ska ses på kvällen. Belysningen skapar så fina skulpturer av två byggnadsverk som väckt starka känslor. Miljövännerna   ville stoppa bron och  de som inte gillade  arkitekturen  hos Spira var högröstade på insändarsidan i Jönköpingsposten. En typisk ankdammsdebatt i en stad som vuxit och förändrats snabbt.

påskdagen 069

Foto: annarkia

Fler bilder lägger jag HÄR.  ( Jo, jag kommer att fortsätta att kalla mina foton bilder. )

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Spira, Jönköpings kulturhus var målet för påskdagens långa promenad. Share this:TwitterLike this:GillaBli först att gilla denna post. […]