Naturens vrede och vårt ansvar.

Utan flygtrafik stannar samhället. Det fick vi visshet om i mars förra året då Eyjafjallajökull spydde ut vulkanaska över hela Europa. Nu har det hänt igen .

Grímsvötn mullrar och vulkanaskan   ligger redan som ett täcke över Island. Om askan kommer att spridas vidare beror på åt vilket håll vinden blåser. Redan imorgon  väntas askmolnet nå Sverige och då främst Västra Götaland .

Vetskapen att molnet med aska snart kan finns ovanför är lite otäck. Ett moln med aska är ju inte direkt ofarligt om partiklarna skulle nå marken. I värsta fall kan föroreningarna orsaka luftvägsproblem, inflammationer i lungorna samt irriterade ögon och näsa. Besvär som för de flesta av oss är övergående.

Mot naturens krafter står vi oss slätt. Vad vi borde tänka på är att människan kan drabbas av en ännu större vrede än ett vulkanutbrott om inte krafttag tas för att stoppa klimatförändringen. Vi har bara en jord och den kan inte hanteras hur som helst. Vulkanutbrott kan vi inte styra men vi kan  lära oss att välja de vägar som inte skadar vår miljö.

AB, Svd123, DN12, Ex1, GP12, Svt

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Annarkia, Jinge, Läs även andra bloggares åsikter om Vulkanutbrott, Järnväg, Tåg, Flyg, Flygtrafik, […]