Försöket att blockera palestinierna i FN ingen tillfällighet.

Regeringens nej röst i FN mot ett palestinskt medlemskap i Unesco var ingen tillfällighet. Biståndsminister Gunilla Carlsson (m) slår  på trumman och  tar  Forum Syd i örat.

Palestinagrupperna har fått 700 000 kronor för en skrift om Mellanöstern-
konflikten. Pengarna har betalats ut av Forum Syd som Sida anlitar för informationsuppdrag. Nu får Sidas kritik av biståndsministern.

Gunilla Carlsson (M) anser att skriften, som har titeln Kolonialism och apartheid
– Israels ockupation av Palestina, är för hårt vinklad.

– Här finns ståndpunkter som ensidigt tar ställning i en fruktansvärd konflikt, säger hon till Svenska Dagbladet.(DN)

Vad den moderata biståndsministern hakat upp sig på är följande skrivning i informationsskriften:

för att bevara status quo har Israel utvecklat ett system av maktutövning som syftar till att behålla kontrollen över palestinierna och isolera dem från israelerna. Systemets grundprinciper är separation och systematisk diskriminering. Jämförelser med det tidigare sydafrikanska apartheidsystemet har blivit allt mer relevanta

Det skulle vara intressant och få Gunilla Carlssons syn på den mur som avskiljer palestinier från Israel. Den mur som avstänger människor från egen odlingsmark och som gjort livet till ett litet helvete för den palestinska befolkning som inhägnats på det viset. Vad kallar Gunilla Carlsson blockaden och avstängningen  av Gaza? Hur ser Gunilla Carlsson på det faktum att palestinska familjer avhyses från sina bostäder i östra Jerusalem . Bostäder som sedan direkt upplåts åt israeliska judar? Vad är skillnaden på detta förfaringssätt och den politik som fördes i Sydafrika under apartheidtiden?

Nej Gunilla Carlsson är inte ute efter en saklig information. Hon gör ett ställningstagande  för den israeliska politiken som riktas mot palestinier i Gaza och på Västbanken.  I ljuset av detta blir det obegripliga beslutet att sälla sig till Israel, USA och några öriken och rösta nej till ett palestinskt deltagande i Unesco.

Media: ab ex12 dn1 svd  sr

Andra om  , ,, , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments