SAAB:s saga all?

Så kom det besked många väntat på. GM stoppar försäljningen av SAAB till kineserna.

Kanske drar en och annan en lättnadens suck över att denna långdragna karusell runt Viktor Muller och SAAB äntligen är över.  Det är ju alltid lättare att agera om man vet vad man ska förhålla sig till. Rent psykologiskt måste det ha varit fruktansvärt svårt för alla de som  är beroende av SAAB för sin försörjning då hoppet om fortsatt biltillverkning åkt upp och 

GM stoppar försäljningen av sina tekniklicenser till Saabs tilltänkta kinesiska ägare. Stoppet gäller att sälja tekniklicenser för de nuvarande modellerna 9-3, 9-5 och 9-4X.Det har hela tiden varit osäkert om GM skulle godkänna affären med de kinesiska ägarna. För att den skulle gå igenom krävdes ett godkännande från GM som bland annat riskerar konkurrens med sina egna märken i Kina. ( Rapport )

Måtte nu  bara all den kunskap som de anställda har tas tillvara. Det blir en tuff omställning för samhället när en så stor arbetsgivare försvinner ut i det blå. Frågan är vad regeringen Reinfeldt har någon plan B för Trollhättan och bilarbetarna. Finns det någon eller är det marknaden som får fria tyglar?

Men om man ska tro Aftonbladets rubriker är inte sista ordet sagt.

Bloggat: Jinge, Svensson

Media: svt sr ab1 dn svd gp 1 ex
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

  3 comments for “SAAB:s saga all?

Comments are closed.