Moderaternas politik ett neråtköp.

Den moderatledda regeringens politik framstår alltmer som ett enda stort misslyckande.  Det är något som allt fler inser.

Arbetslinjen var en ridå för gigantiska överföringar till de som redan har det bra. Syftet var aldrig att förbättra för folk i gemen.  Det går inte att skapa nya jobb med sänkta skatter eller arbetsgivaravgifter. Det gynnar endast företagen som ökar sin vinst. Finns inget behov att öka produktionen eller utöka verksamheten saknas också viljan att nyanställa. Sänkt arbetsgivaravgift för företag som anställer unga har inte gett det resultat som alliansen förespeglade.  Det är så verkligheten ser ut. e  Tilltaget kan t om ha ökat arbetslösheten hos de som är äldre än 26 år.

För knappt ett år sedan stod Fredrik Reinfeldt (M) på TCO:s kongress och sa: – Vi har en god utveckling på svensk arbetsmarknad just nu och en utveckling med 300 000 nya jobb till 2015 är inom räckhåll.

Han pratade om öppen arbetslöshet på 3 procent. Eller 5 procent om man räknar som EU. Enligt SCB:s officiella statistik är arbetslösheten nu 7,8 procent. Sysselsättningsgraden, andelen av befolkningen med jobb, minskar. Siffran för ungdomsarbetslösheten, den statsministern en gång kallade ”skapad synvilla”, var i januari 24,2 procent.

Reinfeldts politiska idé var att sänka skatten och klämma åt sjuka och arbetslösa. Det skulle ge nya jobb och fler som ville ta jobben. Den politiken har prövats i snart sex år. Men, var är jobben? Fredrik Reinfeldt är klar nu, politiken är genomförd. Roligare än så här blir det inte. (AB)

Nej roligare än så blir det inte! För de som sett sin tillvaro kraschas av hårdare regler för sjukförsäkring och sänkt ersättning vid arbetslöshet har det aldrig varit roligt under Reinfeldts styre. Sverige har omvandlats till en enda stor experimentverkstad för Milton Friedmans  nyliberala politik. Där marknaden styr och priset är avgörande inte människors väl och ve.

 

Media: DN, 1, 2, 3 , 4AB, 1,2,3, 4,5, Svd,1,2, 3, SR,1,2Svt & M Moberg, Ilse-Marie

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 comments for “Moderaternas politik ett neråtköp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.