Missade Du Borg i morse?

Det gjorde jag också! Slog på TV:n först när Magdalena Andersson var i sändning. Av en slump.

De två möts j en debatt i Aktuellt ikväll. Det blir spännande att se. Magdalena Andersson gav ett gott intryck i TV-rutan. Lugn, säker, kunnig och trygg i sin roll som ekonomisk talesperson för (S).  Debatten i kväll tänker jag inte missa.

 Flera ekonomer har kritiserat finansministern för att hålla för hårt i plånboken och inte göra nödvändiga investeringar och för att vara för passiv mot ungdomsarbetslösheten.(SvT)

Av kommentarerna i media att döma är det just detta som kännetecknar vårbudgeten. Anders Borg bromsar i nerförsbacke. I budgeten slår regeringen på nytt fast att jobbskatteavdraget skapat jobb. Det är något alla definitivt inte är överens om.  Minskat skatteuttag har  försatt svårt sjuka människor i en hopplös situation och skapat hål i den generella välfärden. Arbetslinjen är inget annat än en ren illusion. Alliansen har uppenbarligen inte förstått att det tricket är kört. Vem tror att satsningen på jobb och välfärd skulle vara prioriterat i den här budgeten. Var finns åtgärderna?

Hela budgeten  kan Du läsa här. Jag har tittat på några delar. Ser med spänning fram emot vad Magdalena Andersson har att säga i kväll och hur Borg ska kunna försvar en sådan tom budget. En budget som verkar vara inget annat än en katalog av intentioner utan substans.  Kanske det var därför alliansen kallade till presskonferens vid exakt samma tidpunkt som rättegången mot Breivik i Norge startade. Inte svårt att räkna ut att merparten av journalistkåren riktar sitt intresse mot Norge en dag som denna.

Media:   ab123, dn1234, ex1 2, gp1, svd123svt12, sr1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] aNNARKIA – Missade Du Borg i morse? […]