Migrationsverket agerar ättestupa.

Vilken kallhamrad rutten hantering av en gammal människa som inte har lång tid kvar. Uttjänt och slängd på soptippen på grund av en trångsynt byråkratisk hantering av regelverket.

 Så händer det som inte borde få hända. Migrationsverket agerar ättestupa när man kallhamrat beslutat att Ganna Chyzhevsk,  en gammal kvinna, svårt hjärtsjuk och dement  inte får stanna i Sverige.  Idag ska Ganna sättas på ett flygplan med destination  Kiev. När planet landar finns ingen som  hon känner som möter henne på marken eftersom hon inte längre har släkt eller vänner i hemlandet.
Migrationsminister Tobias Billström säger till Expressen.se att han inte kan uttala sig specifikt angående Ganna Chyzhevska, 91.
– Får man ett nej måste man respektera beskedet och återvända hem, säger han
 Ordföranden för Alzheimerföreningens dom över migrationsverkets beslut är inte nådigt:
– Jag tycker detta är ett skolexempel på hur man inte får göra om man är ett empatiskt samhälle.

Detta är vad som sker i Sverige 2011. Inget ömmande fall påstår migrationsverket och slår klubban oåterkalleligen i bordet. Idag ska Ganna avvisas trots att hon har alla anhöriga i Sverige och ingen familj i hemlandet.

En skandal utan dess like! Ovärdigt ett land som Sverige.  Skamligt!
Uppdaterat kl 16:40
Europadomstolen stoppade avvisningen av Danna Chyzhevska i sista stund. Europadomstolen beslutade om så kallad ”inhibition” – vilket innebär att utvisningen stoppas i två veckor och under tiden ska ärendet prövas på nytt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 comments for “Migrationsverket agerar ättestupa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.