Migrationsverket agerar ättestupa.

Vilken kallhamrad rutten hantering av en gammal människa som inte har lång tid kvar. Uttjänt och slängd på soptippen på grund av en trångsynt byråkratisk hantering av regelverket.

 Så händer det som inte borde få hända. Migrationsverket agerar ättestupa när man kallhamrat beslutat att Ganna Chyzhevsk,  en gammal kvinna, svårt hjärtsjuk och dement  inte får stanna i Sverige.  Idag ska Ganna sättas på ett flygplan med destination  Kiev. När planet landar finns ingen som  hon känner som möter henne på marken eftersom hon inte längre har släkt eller vänner i hemlandet.
Migrationsminister Tobias Billström säger till Expressen.se att han inte kan uttala sig specifikt angående Ganna Chyzhevska, 91.
– Får man ett nej måste man respektera beskedet och återvända hem, säger han
 Ordföranden för Alzheimerföreningens dom över migrationsverkets beslut är inte nådigt:
– Jag tycker detta är ett skolexempel på hur man inte får göra om man är ett empatiskt samhälle.

Detta är vad som sker i Sverige 2011. Inget ömmande fall påstår migrationsverket och slår klubban oåterkalleligen i bordet. Idag ska Ganna avvisas trots att hon har alla anhöriga i Sverige och ingen familj i hemlandet.

En skandal utan dess like! Ovärdigt ett land som Sverige.  Skamligt!
Uppdaterat kl 16:40
Europadomstolen stoppade avvisningen av Danna Chyzhevska i sista stund. Europadomstolen beslutade om så kallad ”inhibition” – vilket innebär att utvisningen stoppas i två veckor och under tiden ska ärendet prövas på nytt.
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Harlad Svensson
Harlad Svensson
12 years ago

Skamligt är väl ett hårt ord att använda. Jag anser att de har gjort helt rätt. Mycket information kommer inte fram just för att alla ska tycka synd om henne. Det som fler skulle veta är att hon kom till Sverige innan sommaren och då var det inga problem att resa. Dessutom är det ett barnbarn som agerar vilket aldrig har funnits so allternativ till anhöriginvandring. Reglerna är solklara och 1997 så försvann den sista länken då S och M gjorde upp om detta tillsammans. Kommer själv att hamna i samma situation om några år men i detta fallet håller jag helt med Migrationsverket och vi har lagar att följa. Sedan kanske lagarna skulle ändras men det är en annan fråga.

r a
r a
12 years ago

Flygbolaget har ingen anledning att vägra transporten, poliserna som administrerar utlämningen kan sätta på hand och fotfängsel, transportblöja och spottmask. Med lämplig sedering går förrättningen sedan att utföra utan risk för flygplanet.

Stig Lindström
Stig Lindström
12 years ago

Hur många ömmande fall har Sverige råd att försörja ? De flesta borde kunna inse att
vårt land har begränsade resurser. Till och med landets pensionärer drabbas av nedskärningar.

trackback

[…] När en 91-årig dement kvinna, Ganna Chyzevska, som har alla sina nära släktingar i Sverige ska utvisas till ett land där det inte finns tillnärmelsevis lika bra äldrevård (om det ens finns någon) […]

trackback

[…] över att vara svensk. Strong will – Blir så ledsen! Lasse – Barbariets återkomst. Annarkia – Migrationsverket agerar ättestupa. KAS – Tobias Billström, en politiker i Sverige. […]