Det ulti(m)ata (s)veket.

När dagens Nyheter granskar Facebook och ondgör sig över att Facebook samlar in personinformation för att bl a rikta reklamen till användarna  beslutar alliansen och Håkan Juholts socialdemokrater massavlysning av medborgarna.

Nyheten om att regeringen och S är överens om att även Säpo och Rikskriminalen ska få beställa signalspaning från FRA slår ned som en bomb. Hur i herrans namn kan sossarna gå med på att  Säpo och Rikskriminalpolisen ska få tillgång till signalspaningen? Vem låter sig luras av den parlamentariska integritetskommissionen som  var förutsättningen för att socialdemokraterna skulle  ge bifall till regeringens förslag att utöka signalspaningen .

En avlyssning i demokratins tjänst för att bekämpa terrorism sägs det. Vad vet dagens politiker om hur ett sådant system kommer att användas i morgon?Massavlyssning in på bara kroppen är definitivt inget som gynnar demokratin. Det är ett system som hör hemma i totalitära stater.

Dagens Nyheter frågar idag vad vi tycker om Facebook. Mitt svar är att den blir vad vi gör den till.  Om massavlyssning via FRA däremot tycker jag inte. Facebook underlättar kommunikation  medan massavlyssningen tar död på den. Anna Troberg uttrycker det så bra

Polisens uppgift är att försvara demokratin och det öppna samhället. Om man försöker göra det genom att avlyssna allas kommunikation, så har man de facto just avvecklat det man säger sig vilja försvara. Det är en riktigt hård julklapp som regeringen och Socialdemokraterna i dag givit det svenska folket .(SvD)

En sorgens dag som jag avslutar med  Fredrik Kjellbergs ord

Samtidigt som regeringen har befäst sin syn på integritet så har Håkan Juholt inom sitt parti garanterat skapat ännu mer missnöje med denna överenskommelse som innebär en walk over i en fråga där partiet hade kunnat profilera sig för den personliga integritetens fortsatta frihet.

Fler som bloggat: MaryXJ, M Moberg Scaber nestor, Kulturbloggen, Beelzebjörn

Media: SR123, SvD1 2, Datainspektionen, Regeringens PM

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
12 years ago

Hur var det nu? Botten för S eller vad var rubrikerna? Kan nån jävel ta ifrån idioterna spaden! Man börjar inte gräva när man nått botten i opinionen.

Banzai Juholt, Banzai!

Morgan
Morgan
12 years ago

Inte alls oväntat. I detta sammanhang kan s se tillbaka på ett gediget och till huvuddelen reaktionärt förflutet inom spion och övervakningsbranschen. Minns IB bl.a

trackback

[…] blir vi såklart inte heller av politiker som inte går att lita på. Igår fick vi ju exempel på det i och med Socialdemokraternas slutliga uppgörelse med […]