Media gör politiken en björntjänst.

En partiledardebatt i Sveriges riksdag  förväntas ge klarhet i hur alternativen ser ut. Hur ett framtida Sverige kan gestalta sig vid olika regeringsalternativ.  Det är vad jag som politiskt intresserad förväntar mig att media ska granska.

En direktsänd debatt under förmiddagstid är det få förunnat att kunna följa i direktsändning. Vi blir beroende av medias rapportering. Visst kan vi i efterhand ta del av debatten genom SVT Play.Men hur många av oss gör så? Min förhoppning om en granskande opartisk journalistik åtminstone under en partiledardebatt kom på skam. Juholts fadäs med bostadsbidrag och medias bild av turerna runtomkring överskuggar rapporteringen.

I Svenska Dagbladet lyser rubriker om Juholts bostadsaffär. Aftonbladet fortsätter följetongen  och toppar webbtidningen med artiklar om Juholt.  Expressen är inte sämre.

Vad sägs om Dagens Nyheters rubriksättning?

 

Frågan är vad som kommer att visas under kvällens Nyhetssändningar? Personligen skulle jag inte bli ett dugg förvånad över om det är Alliansens avtackning av Lars Ohly som ges störst utrymme.En politiskt och medial  genomtänkt avtackning som gav en   bild av människorna bakom de politiska maskerna. Frågan är hur stort utrymme Ohlys avskedsord får?

Medias fokusering på en persons tillkortakommande och ryktesspridningen däromkring bidrar till att öka politikerföraktet och gör politiken och i förlängningen Sverige  en rejäl björntjänst .

 

Media : AB1, Ex, Dn, SR, Svt  1234

Bloggat: M Moberg, Peter Johansson 2, Ulf Bjereld,Ett hjärta rött, Krassman, Jinge, Svensson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

11 comments for “Media gör politiken en björntjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.