Media gör politiken en björntjänst.

En partiledardebatt i Sveriges riksdag  förväntas ge klarhet i hur alternativen ser ut. Hur ett framtida Sverige kan gestalta sig vid olika regeringsalternativ.  Det är vad jag som politiskt intresserad förväntar mig att media ska granska.

En direktsänd debatt under förmiddagstid är det få förunnat att kunna följa i direktsändning. Vi blir beroende av medias rapportering. Visst kan vi i efterhand ta del av debatten genom SVT Play.Men hur många av oss gör så? Min förhoppning om en granskande opartisk journalistik åtminstone under en partiledardebatt kom på skam. Juholts fadäs med bostadsbidrag och medias bild av turerna runtomkring överskuggar rapporteringen.

I Svenska Dagbladet lyser rubriker om Juholts bostadsaffär. Aftonbladet fortsätter följetongen  och toppar webbtidningen med artiklar om Juholt.  Expressen är inte sämre.

Vad sägs om Dagens Nyheters rubriksättning?

 

Frågan är vad som kommer att visas under kvällens Nyhetssändningar? Personligen skulle jag inte bli ett dugg förvånad över om det är Alliansens avtackning av Lars Ohly som ges störst utrymme.En politiskt och medial  genomtänkt avtackning som gav en   bild av människorna bakom de politiska maskerna. Frågan är hur stort utrymme Ohlys avskedsord får?

Medias fokusering på en persons tillkortakommande och ryktesspridningen däromkring bidrar till att öka politikerföraktet och gör politiken och i förlängningen Sverige  en rejäl björntjänst .

 

Media : AB1, Ex, Dn, SR, Svt  1234

Bloggat: M Moberg, Peter Johansson 2, Ulf Bjereld,Ett hjärta rött, Krassman, Jinge, Svensson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Please follow and like us:

  11 comments for “Media gör politiken en björntjänst.

 1. 12 oktober, 2011 at 15:00

  Nej, den som gör politiken en björntjänst är den som skapar underlag för såna rubriker, Håkan J och alla andra myglande politiker – oavsett partifärg. Eller menar du att man inte ska belysa såna saker i pressen?

  • 12 oktober, 2011 at 15:17

   “Eller menar du att man inte ska belysa såna saker i pressen?”
   Naturligtvis ska det belysas. Men det är en jäkla skillnad på det och att agera domstol och sprida rykten utan att kontrollera källor. Idag borde partiledardebatten lyftas fram Istället fortsätter media och i synnerhet Aftonbladet att spinna vidare på varje uttalanden som stärker deras bild av vad som hänt med och runt Håkan Juholt.
   Marianne Bjernbeck enhetschef på riksdagens ledamotsservice om hur det egentligen ligger till se
   http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1559518/Reglerna-skiljer-sig-at.html

  • hensley
   12 oktober, 2011 at 19:00

   Inte om uppgifterna sprids ifrån hemliga källor.
   Det här är bara en jävla stor borglig propaganda
   för att rikta blickarna ifrån alliansens katastrofala politik.
   När pengarna ifrån utförsäljningarna är slut och hamnat i fickorna
   på några få, kommer Svenska folket att stå på kajen i South Hampton
   och vänta på Titanic 2.

 2. Niklas
  12 oktober, 2011 at 22:45

  Klockrent. Sthlms-pressen borde snart ha spelat ut sin roll. Byskvaller och ramlöshet så det blir pinsamt.

 3. Erik
  13 oktober, 2011 at 02:16

  Ja, tycker gott de kunde sända debatten i repris, säg kl. 22:00 i SVT1 eller SVT2 eller klockan 19:00 i Kunskapskanalen eller SV24. Politik är viktigt.

Comments are closed.