Byt fokus och rikta ljuset mot politiken.

Rubrikerna runt Håkan Juholts bostadsbidrag för övernattningslägenhet i Stockholm har blivit rena rama  följetongen. Ett drama som börjar likna palatskupp.

Varje litet rykte  ska stötas och blötas  och  Aftonbladet har som självpåtagen domstol redan avkunnat fällande dom. Hur ska han kunna rentvå sig om det nu visar sig att han handlat i god tro?  Pressen kommer aldrig att glömma utan ta varje chans att tala om Håkans Juholts svårigheter att fylla i rätt kryssrutor.

Vilken lycka för alliansen att Juholts tillkortakommande dök upp i rätt tid. Nu fokuserades allt på Håkans Juholts trovärdighet istället för att belysa och diskutera alliansens budgetproposition i ljuset av den socialdemokratiska  skuggbudgeten. Just därför blev Juholts  vägran att ställa upp i partiledardebatten en strategiskt misstag. Motiveringen att inte beblandas med Sverigedemokrater och bidra till bilden av en enad opposition där Sverigedemokraterna ingår  är inget att säga om.  Men i det här läget kom Juholts frånvaro i partiledardebatten att lägga salt i såren hos en redan sargad partiledare med det socialdemokratiska partiet på förlorarnas sida. Så som affären nu rullar fram är det frågan om Håkan Juholt kommer vara den som står i spetsen för det Socialdemokratiska partiet.

Är det inte dags nu att ändra fokus  och börja diskutera politik istället för person? Istället för politikers tillkortakommande diskutera politiken. Lena Sommestads krönika i Aftonbladet pekar på vad som håller på att ske

I Sverige drar inga demonstranter genom gatorna, som i Aten eller Lissabon. Eurokrisens mörka skugga kan bara anas. Ändå känns det som om mörkret och otryggheten smyger sig på, också här.

Det finns spänning i luften. Anders Borg, siffrornas mästare, har blivit lite blekare.

Lena Sommestad pekar på var fokus borde ligga. På politiken, på alternativen och vilket samhälle vi vill leva i.

Bloggat:   Zac, HumanLabRat, Peter Andersson, M Moberg

Media: ab1 23456, svt1, sr , dn12, svd1ex1, gp1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

12 comments for “Byt fokus och rikta ljuset mot politiken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.