Mattias Karlssons 15 minuter i rampljuset.

Sverigedemokraternas karamell de sugit på ett tag nu  exploderade i full styrka idag.

De tog chansen att få full strålkastarbelysning. Kallade till presskonferens dagen innan riksdagen ska fatta beslut om budgeten och meddelade att de avser att fälla regeringens budget. Det först efter ett långt brandtal mot invandring i direktsändning. En gigantisk PR-kupp.

Ett främlingsfientligt och i många stycken rasistiskt parti  har tagit strupgrepp på Sveriges riksdag. Villkorar invandringsolitiken och hotar med ny regeringskris om de inte får gehör för att stänga Sveriges gränser och stänga ute  de som flyr krig och förtryck.

Allt ont är invandrarnas fel var budskapet.  De som trott att SD breddat sin politik fick klart besked idag. Invandringen är den stora, den enda frågan.

Läget är unikt med tre block med uttalad beröringsskräck. Vad händer nu? Kommer alliansen att greppa statsministerns utsträckta hand eller tvingas Stefan Löfvén att avgå?

Vad händer om Stefan Löfven ställer sin plats till förfogande? Blir resultatet  att alliansen kommer att återta taburetterna i Rosenbad med stöd av Sverigedemokraterna? Kanske en enpartiregering med socialdemokraterna kvar i Rosenbad  med stöd av alliansen?
Eller ett extra val? Egentligen det mest rimliga. En socialdemokratisk enpartiregering i händerna på alliansen riskerar att rumphuggas och se sig överkörda i fråga efter fråga.

Mer i media: DN1234

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Freja
9 years ago

Jg ser faktiskt hellre ett nyval än en regering där SD släppts in!

trackback

[…] tiden får SD en massa gratisreklam i medierna. Men, mediernas analys är grund. Det är inte bara SD som […]

trackback

[…] Bloggar: annarkia, Fröjdhpunkten – Dubbelstöten mot Alliansen och Löfvén, […]