Ett politiskt spel till nytta för vem?En minoritetsregering och en ännu svagare allians har gett Sverigedemokraterna, ett parti med naziförflutet spelrum att påverka färdriktning.

Medierna gnuggar händerna av förtjusnig för den regeringsskris som blir verklighet om regeringens budget puttas över stupet. Allt färre klickar på nyheter och samhällsinformation på mediehusens webbsidor. Istället är det gulliga katter och liknande som lockar. I det läget smakar det bra med en regeringskris. Lite spektakel, kanske ett extra val, en ny valspurt och så är nyhetsredaktionerna på G igen.

Sorgligt är förnamnet på det som nu utspelas. I realiteten en tragedi för Sverige att politken utvecklats till spelteori och lekstuga för rasister.

Nog kan man tala om politisk kris i Sverige oavsett utgången med regeringens budget?

En svag minoritetsregering som sträcker ut händer åt alla håll och kanter.

Ett vänsterparti som ställdes utanför regeringsbildandet visade sig snabbt vara tll salu för lite chimärt inflytande vid regeringens budgetberedning. Överenskommelsen om att begrava vinstfrågan i välfärden i en utredning som ännu inte ens fått direktiv är knappast något som  på sikt gynnar vänsterpartiet.

 En allians som gjorde sitt sämsta valresultat lägger stick i stäv med vad som är brukligt en gemensam budget och spelar över bollen till Sverigedemokraterna. Ett agerande som liknar trilskna barns då de inte får som de vill.

Ett miljöparti som sviker egna ideal för lusten att regera.

Ett socialdemokratiskt parti som förlorat sin själ i trianguleringens halta vals.

Vad månne komma ur det?

Media: DN123,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Per-Anders
9 years ago

Gudrun Schyman..? 🙂