Maramö ett jippo som går hem?


Det som händer i Maramö idag förstärker känslan av politik som cirkus.

Allians-2-300x137Alla medier värda namnet är samlade för att få en intervju med alliansens partiledare som paraderar in i Lööfskans föräldrahem. Sex år med en allians som gjort Sverige kallare och snålare. Det borde vara upplagt för en promenadseger för oppositionens största parti (S).

Det som ser ut att vara en likvaka över en allians som tappat andan kan bli en start för ännu tre år med omvänd Robin Hood politik. Inte för att alliansen visat prov på reflektion och över den politik som drabbat många så hårt i en tid av oro utan snarare på grund av en socialdemokrati som hukar och tassar tätt efter moderaterna.

I en intervju i Sydsvenskan gör Magdalena Andersson (S) sitt för att förklara varför socialdemokraterna inte kommer att vinna valet. Det kunde lika gärna ha varit Anders Borg som svarat på frågorna. Skillnaden dem emellan är hårfin.

Enligt Magdalena Andersson skulle ett vinstförbud hota valfriheten i välfärden. Hon beskriver möjligheten att fritt få välja skola och att fritt få välja vem som sköter hemtjänsten som ”en fantastisk reform”.

Karin Petterson ,ledarskribent i Aftonbladet skräder inte orden ”Löfven till val på gårdagens politik

90-talet ringde, Stefan Löfven. De ville ha tillbaka sin politik.

I Maramö flockas medierna runt alliansens möte, ett spektakulärt event som journalister älskar. Moderaternas omvandling är ett enda stort reklamjippo skickligt upplagt av Schlingmann . Saknaden efter honom måste vara stor i Maramö en dag som denna.

Samhället går att förändra står det i förordet till socialdemokraternas nya partiprogram. I klartext politik gör skillnad. Visst är det så men då krävs mer än visioner.

Media: AB123,SvD1234,DN123,SR123 & Jinge & M Moberg & Röda Berget &

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
KajsaLisa
11 years ago

Det finns i alla fall en fördel med Marmarö, politik när den är som mest patetisk. Man får sig ett gott skratt.