Man kohandlar inte om människovärdet!

I fallet med Ganna blir arbetslinjens konsekvens så tydlig. Utan arbete inget värde.

Migrationsminister  Billström (m) pekar på  att människor som anhöriginvandrar i mycket hög ålder inte kan delta på arbetsmarknaden.

-Och då utgör de en ekonomisk belastning. (SvT)

Regelverket för ömmande skäl behöver inte ses över anser vare sig Billström eller Reinfeldt.  Ganna, 91 år,  hjärtsjuk, nästan blind och dement  får inte stanna då hon utgör en ekonomisk belastning. Hon reduceras till kronor och ören och utgör en belastning. Kan man inte arbeta har man inget värde och inga rättigheter i moderaternas värld. Det är arbetslinjen i sin prydno.  Det har svårt sjuka redan fått erfara. kan Du inte arbeta utförsäkras du och hänvisas till välgörenhet för att få livets nödtorft att gå ihop. Ganna utvisas till ett liv i ensamhet med fara för livet.

Vad Reinfeldt och Billström inte förstår är att man inte kan kohandla om  människovärdet.

”Arbeit macht frei” stod en gång över koncentrationslägren i Hitlertyskland. De som orkade, trots umbäranden och gräsliga förhållanden, hålla sig på fötter och arbeta fick leva.

Ganna orkar inte och kan inte arbeta  91 år gammal, hjärtsjuk och dement. Hon har en dotter som mer än gärna ser till henne men det hjälper inte . Hon ska om Billström får bestämma skickas tillbaks till Ukraina trots att hon där saknar vare sig släkt eller vänner som är i livet.

Pär Bäckström, folkrättsjurist vid Försvarshögskolan ställer sig starkt kritisk till Reinfeldts och Billströms ekonomiska resonemang i anslutning till fallet Ganna – trots att Europadomstolen dragit i bromsen.

– Det är allvarligt. Ett cyniskt sätt att se på människor och livsöden. Det här är ett politiskt självmål, precis vad Sverigedemokraterna vill höra. Fruktansvärt, ärligt talat

Humanismen och mänsklighet  är bristvara hos de som till varje pris  förfäktar arbetslinjen. Det är i alla högsta grad ansvarslöst!

Bloggat: Ilsemarie, Kaj Raving, M Moberg

Media: svt1, svt2,svt3ab1, ab2, ab3, ab4, ab5, ab6,ex1, dn1, dagens arena

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] rättigheter.  Christian Norlin – Det är en fråga om resurser säger Reinfeldt!  Annarkia – Man kohandlar inte om människovärdet!  Ett hjärta rött – Humanism – en […]

trackback

[…] Röda Malmö, Kulturbloggen, Sebastians tankar, Martin Moberg, Alliansfritt, Annarkia, Reflektioner och speglingar, […]