Loreen tog Europa med storm.

Loreen stod där som dubbel segrare på scenen i Baku.

En mäktig låt och en tjej med enorm utstrålning tog hem vinsten i årets eurovisionsschlager En liten späd tjej ensam på scen med enorm lyskraft  berörde . Poäng från alla länder undantaget Italien och 18 tolvor säger allt. Europa tog Loreen och Euphoria till sitt hjärta. Det märktes inte minst på Twitter. Att se hyllningarna till Loreen  på alla språk susa förbi i tweet efter tweet gav i sig en euforisk nästan overklig känsla. Ett stort grattis till Loreen som inte bara vann Eurovisionsschlagern utan också visade civilkurage och stod upp för mänskliga rättigheter då hon i diktaturens Azerbajdzjan besökte olika människorättsorganisationer. Ett tilltag som retade regimen i den grad att hon sånär höll på att bli diskad.

När Loreen stod där som segrare var det samtidigt något ännu större som vann. Hon vann inte bara schlagern överlägset utan gav samtidigt  ett ansikte åt människors lika värde.

När så Björn Söder,  gruppledare i riksdagen och partisekreterare för Sverigedemokraterna på Facebook visar sitt rätta ansikte och beklagar Loreens vinst som inte i hans ögon är svensk nog framstår han och hans parti just så litet och smutsigt främlingsfientligt som det är.   En skärmdump sprids snabbt på Twitter där den sverigedemokratiske representanten i riksdagen beskriver kvällen som tråkig för Sverige och ifrågasätter om det är Sverige som vunnit.Hur mycket det partiet än tvättar sin byk går ränderna aldrig ur   om man har den sortens åsikter som medlemmarna i det sällskapet har.

Media:svt  ab1234567 sr12 gp1234 dn123456 svd12345678

Andra om , , , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Min lilla åsikt, nysyner, vk-bloggen, Jinge, Annarkia. […]