I kväll åker vi över gränsen …

för att rösta  på Loreen inte bara för att hon  sjunger en mäktig låt utan för att hon mitt i allt ståhej runt Eurovisionsschlagerfestivalen  i Baku står upp för de mänskliga rättigheterna.

Två besök hos olika människorättsorganisationer i ett land som inte vet att värna mänskliga rättigheter räckte för att regimen skulle resa ragg.Om nu regimen trodde att Eurovisionsschlagern ska ge positiv reklam åt Azerbajdzjans huvudstad Baku bedrar de sig. Idag drog säkerhetspolis sig inte för att forsla bort demonstranter mitt framför ögonen på TV-team och journalister. Fredliga demonstranter som längtar efter demokrati.

Loreen är favorittippad inför kvällens final. De ledande spelbolagen har rekordlåga odds på henne.Eurovisionsschlagern är ett svårtippat spektakel så osvuret är bäst.

Tänk om jag hade kunnat transformera mig till en liten oansenlig fågel och flyga kors och tvärs över Europa och tokröstar på Loreen  när det blir dags. Det skulle allt se ut det. Norge ligger ju alldeles om hörnet så varför inte ta sig över gränsen och rösta på Loreen . Bilden av schlagertokiga svenskar bekräftad i ett nötskal.

Bloggat: Jinge, M Moberg, Kulturbloggen, Calendrella

Media: SVT 1, 2, 3, 4, 5, DN 1, 2, 3, 4, 5GP,1,2,3 SvD,1,2,  AB1,2,3


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Amanda
11 years ago

Hej!
Jag håller med dig om att hon ska vinna. Helt klart. Finns inget annat. En annan fråga: Hur gjorde du för att få länken till ditt blogginlägg att synas i Aftonbladet? Jag har testat men fattar typ ingenting. Snällt om du svarade.
mvh Amanda