Löfvén en klippa att luta sig mot?


Löfvén  utstrålade säkerhet och pondus när han talade om jobben och klimatet under pressträffen i Almedalen.

 

Med en bakgrund som Metalls ordförande visar han att han vet vad han talar om. Kontrasten mellan Stefan Löfvén och några av de andra partiledarna som tagit plats i talarstolen i Almedalen blir så enorm. Oberoende politisk hemvist kan man inte annat än beundra den säkerhet och trygghet Löfvén utstrålade under pressträffen.

Med en arbetslöshet som överstiger 400 000 och en ungdomsarbetslöshet som håller på att ta ifrån en generation unga framtidshoppet måste det till krafttag för att vända skutan. Löfvéns svar är en satsning på exporthjälp för små och medelstora företag, företag som står för halva vår bruttonationalprodukt samt  en satsning på innovationer och ny teknik för att möta den klimatförändring som håller på att gå över styr.  En klimatsmart jobbsatsning är det många av oss som väntat på.

Löfvén var däremot  helt renons på perspektiv när det gäller hur den raserade välfärden ska tryggas. Om nu inte mer av den varan kommer i eftermiddagens tal. Han nämnde ett  socialt hållbart Sverige vid sidan av ekonomisk och ekologisk hållbarhet.Ett nytt begrepp hållbar frihet lanserades som han lovade fylla med innehåll i  eftermiddagens tal.   Kan det betyda att vinst i välfärden ska få ett stopp? Nej jag tror inte det. Men vad ligger då i visionen hållbar frihet och hur är det tänkt att social hållbarhet ska tryggas om riskkapitalbolagen tillåts att roffa åt sig våra skattepengar samtidigt som välfärden dräneras?
Löfvén ger slokande socialdemokrater råg i ryggen. Om han är en klippa att luta sig mot när det blåser återstår att se.

Media:ab1, dn123, gp2, svd1234, sr123


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Bo
11 years ago

Han kommer inte att bli statsminister.
Han är för vek och för inriktad på industrin.
Han är feg också och tog inte upp varken
a-kassan eller sjukförsäkringen. Han går på
en slak lina som Sveavägen 68 lägger ut
framför honom. Ett snedsteg och han är UTE.

Reinfeldt är inte perfekt men han är modernare
och starkare. Underskatta inte honom!

Sven
Sven
11 years ago
Reply to  annarkia

Hej
Vad är barnfattigdom? Barn har aldrig några pengar, det är väl alltid föräldrarna som är fattiga? Vad har förändrats som föranlett detta ords introduktion? Som jag ser det finns det bara en sort fattigdom, allt annat är retoriska grepp.

Sven
Sven
11 years ago
Reply to  annarkia

Du svarade inte på frågan.

Anton
Anton
11 years ago
Reply to  Bo

Bo kommer med overifierbara påståenden helt tagna ur luften.

christer
christer
11 years ago
Reply to  Anton

Just det är Bos signum.

trackback

[…] Bloggar: annarkia – Löfvén – en klippa att luta sig mot?, DHE – Vad hvilja S med EU, Bengt Silfverstrand – Bra att Aftonbladet avslöjar s-mygel om vinster i välfärden, Jakten på berättelsen, Görans tankar och bagateller, Jonas Wahlström – Almedalstal: Det försiktiga partiet, Mikael Andersson (C): Floskelmaskinen Stefan Löfvén, Bengt Bernström – Fyra S i leken, Thomas Böhlmark, Röda Malmö – Tiga är guld för Löfvén, Lasses blogg – Självklarheter, Högbergs tankar – Väntan är över, Lennart tyckeri – Han som inte har någon politik bestämmer, MM, Högrelius, Skattepolitik och samhällsfilosofi, Röda Berget, DHE2, Ulf Bjereld, MM2, MM3, Jakten på berättelsen2, Norah4you, Röda Malmö2, Röda Berget2, Martin Mobergs betraktelser – citat: “Men jag håller med Jämlikhetsanden, det finns köksbordsrasism och Dahlströms artikel är tyvärr en del av den.” Dela det här:DelaTwitterSkriv utStumbleUponGillaGillaBe the first to like this. Det här inlägget postades i demokrati. Bokmärk permalänken. ← Neoliberalt EUroforiska Folk(e)partiet går till botten med Titanic […]