Löfvén en klippa att luta sig mot?


Löfvén  utstrålade säkerhet och pondus när han talade om jobben och klimatet under pressträffen i Almedalen.

 

Med en bakgrund som Metalls ordförande visar han att han vet vad han talar om. Kontrasten mellan Stefan Löfvén och några av de andra partiledarna som tagit plats i talarstolen i Almedalen blir så enorm. Oberoende politisk hemvist kan man inte annat än beundra den säkerhet och trygghet Löfvén utstrålade under pressträffen.

Med en arbetslöshet som överstiger 400 000 och en ungdomsarbetslöshet som håller på att ta ifrån en generation unga framtidshoppet måste det till krafttag för att vända skutan. Löfvéns svar är en satsning på exporthjälp för små och medelstora företag, företag som står för halva vår bruttonationalprodukt samt  en satsning på innovationer och ny teknik för att möta den klimatförändring som håller på att gå över styr.  En klimatsmart jobbsatsning är det många av oss som väntat på.

Löfvén var däremot  helt renons på perspektiv när det gäller hur den raserade välfärden ska tryggas. Om nu inte mer av den varan kommer i eftermiddagens tal. Han nämnde ett  socialt hållbart Sverige vid sidan av ekonomisk och ekologisk hållbarhet.Ett nytt begrepp hållbar frihet lanserades som han lovade fylla med innehåll i  eftermiddagens tal.   Kan det betyda att vinst i välfärden ska få ett stopp? Nej jag tror inte det. Men vad ligger då i visionen hållbar frihet och hur är det tänkt att social hållbarhet ska tryggas om riskkapitalbolagen tillåts att roffa åt sig våra skattepengar samtidigt som välfärden dräneras?
Löfvén ger slokande socialdemokrater råg i ryggen. Om han är en klippa att luta sig mot när det blåser återstår att se.

Media:ab1, dn123, gp2, svd1234, sr123


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Please follow and like us:

  9 comments for “Löfvén en klippa att luta sig mot?

 1. Bo
  7 juli, 2012 at 19:27

  Han kommer inte att bli statsminister.
  Han är för vek och för inriktad på industrin.
  Han är feg också och tog inte upp varken
  a-kassan eller sjukförsäkringen. Han går på
  en slak lina som Sveavägen 68 lägger ut
  framför honom. Ett snedsteg och han är UTE.

  Reinfeldt är inte perfekt men han är modernare
  och starkare. Underskatta inte honom!

  • 7 juli, 2012 at 21:18

   Nog är det så att det blir ajöss Reinfeldt efter nästa val! En statsminister som vare sig tål kritik eller har förmåga att lyssna inger inget förtroende. Vad viktigare är att den politik som Reinfeldt företräder har varit en katastrof för Sverige.Fler i utanförskap, ökade klyftor och otrygghet och bidragsberoende vid sjukdom och arbetslöshet. Aldrig tidigare har så många tvingats söka försörjningsstöd som idag. Ökad barnfattigdom och fasans fas 3 som blivit den störste arbetsgivaren i Sverige inte att förglömma!

   • Sven
    14 juli, 2012 at 04:42

    Hej
    Vad är barnfattigdom? Barn har aldrig några pengar, det är väl alltid föräldrarna som är fattiga? Vad har förändrats som föranlett detta ords introduktion? Som jag ser det finns det bara en sort fattigdom, allt annat är retoriska grepp.

    • 14 juli, 2012 at 14:53

     Antingen är du cynisk till max eller så lever du i okunskap.
     Unicef använder begreppet barnfattigdom och jämför olika länder. Senast visade det sig att Sverige ligger illa till när det gäller de alla fattigaste barnen. Sverige hamnar där på plats 22 av 35 undersökta länder och efter länder som Polen , Grekland och Ungern. Unicef riktar krav mot regeringen för att vidta förebyggande åtgärder och pekar på vikten av att skolan ger det stöd som behövs för att undvika att barnen hamnar i ett livslångt utanförskap.
     EU och Rädda barnen gör även de återkommande studier av just barnfattigdom.
     Barn rår inte för i vilken familj de föds. Det finns ett samhällsansvar att bistå de barnen. Unicef pekar på skolans roll ex.
     Att barnfattigdomen ökar i Sverige är allmänt känt. Orsakerna har bl a att göra med att allt fler utförsäkras, att arbetslöshetsförsäkringen förstörts och att och att antalet långtidsarbetslösa blivit allt fler.
     Det handlar om barns väl och ve och hur man kan bistå barn vars föräldrar är fattiga.Barn som lever i fattiga familjer är fattiga och riskerar om inget görs ett livslångt utanförskap. Begreppet barnfattigdom är ett vedertaget begrepp inte någon retorisk fint som du vill göra gällande. Att ditt ip-nummer härrör från samma område som en rad liknande kommentarer kan inte vara någon slump.

     • Sven
      14 juli, 2012 at 15:29

      Du svarade inte på frågan.

      • 15 juli, 2012 at 08:56

       “BARNFATTIGDOMEN ÖKAR
       Vem räknas som fattig?
       Inom EU räknas en familj som fattig om inkomsten understiger 60 % av medianinkomsten i landet. För en ensamstående mamma med ett barn betyder det en maxinkomst med bidrag på ca 14 500 kr i månaden, efter skatt. Maxsumman för en familj med två vuxna och två barn är drygt 23 000 kr.
       Kriteriet för risk för fattigdom är att familjen har en inkomst, inklusive kapitalinkomster och bidrag som är lägre än 60 procent av medianinkomsten i Sverige räknat per konsumtionsenhet.
       Med konsumtionsenhet menas att inkomsten per familj räknas om till en standardiserad konsumtionsenhet genom att en vuxen i varje familj tilldelas en konsumtionsenhet, varje övrig vuxen 0,5 konsumtionsenheter och varje barn under 14 år räknas som 0,3 konsumtionsenheter.
       Hushåll med många barn behöver därför ha en högre inkomst än hushåll utan barn för att inte hamna under gränsen “risk för fattigdom”. Detta mått är EU:s fattigdomsmått. ”
       Källa SR

       Tidigare inlägg
       https://annarkia.se/politik/socialpolitik/i-sverige-riskerar-fler-barn-livslangt-utanforskap-an-jamforbara-lander.htm

       https://annarkia.se/politik/socialpolitik/klassamhallets-nakna-ansikte.htm

  • Anton
   8 juli, 2012 at 01:44

   Bo kommer med overifierbara påståenden helt tagna ur luften.

   • christer
    8 juli, 2012 at 12:16

    Just det är Bos signum.

Comments are closed.