Löfvén en klippa att luta sig mot?


Löfvén  utstrålade säkerhet och pondus när han talade om jobben och klimatet under pressträffen i Almedalen.

 

Med en bakgrund som Metalls ordförande visar han att han vet vad han talar om. Kontrasten mellan Stefan Löfvén och några av de andra partiledarna som tagit plats i talarstolen i Almedalen blir så enorm. Oberoende politisk hemvist kan man inte annat än beundra den säkerhet och trygghet Löfvén utstrålade under pressträffen.

Med en arbetslöshet som överstiger 400 000 och en ungdomsarbetslöshet som håller på att ta ifrån en generation unga framtidshoppet måste det till krafttag för att vända skutan. Löfvéns svar är en satsning på exporthjälp för små och medelstora företag, företag som står för halva vår bruttonationalprodukt samt  en satsning på innovationer och ny teknik för att möta den klimatförändring som håller på att gå över styr.  En klimatsmart jobbsatsning är det många av oss som väntat på.

Löfvén var däremot  helt renons på perspektiv när det gäller hur den raserade välfärden ska tryggas. Om nu inte mer av den varan kommer i eftermiddagens tal. Han nämnde ett  socialt hållbart Sverige vid sidan av ekonomisk och ekologisk hållbarhet.Ett nytt begrepp hållbar frihet lanserades som han lovade fylla med innehåll i  eftermiddagens tal.   Kan det betyda att vinst i välfärden ska få ett stopp? Nej jag tror inte det. Men vad ligger då i visionen hållbar frihet och hur är det tänkt att social hållbarhet ska tryggas om riskkapitalbolagen tillåts att roffa åt sig våra skattepengar samtidigt som välfärden dräneras?
Löfvén ger slokande socialdemokrater råg i ryggen. Om han är en klippa att luta sig mot när det blåser återstår att se.

Media:ab1, dn123, gp2, svd1234, sr123


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

9 comments for “Löfvén en klippa att luta sig mot?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.