Låt Stockholm bilda egen enklav.

Riksbanken höjer reporäntan inte på grund av inflationstrycket utan för att Stockholmarna spekulerar i bostäder.

Jo Du läste rätt. Vi får alla högre ränta för att stävja bostadsbubblan i Stockholm och kyla av konsumtionen. Det är ju sanslöst idiotiskt. Nu är det dags att avskilja Stockholm   från Sverige. Inte ska vi andra fortsätta att betala deras vidlyftiga leverne längre.

Igår startade morgonen med att vi fick höra statsminister Reinfeldt dödsförklara hyresrätten i Stockholms innerstad.    När kommer samme Reinfeldt deklarera att regeringen ska avskaffas eftersom den inte fungerar längre?

Blir vi av med Stockholm slipper vi ju också Reinfeldt och flertalet ministrar.

De är ju Stockholmare hela högen. Tänk centerpartiet som omvandlats till ett Stureplanscentern skulle också bli ett minne blott . Då kan Maud Olofsson  fortsätta att sprida sina ”goda” elbesparningsråd till Stockholmarna. De lär för övrigt behöva långkalsingar hela högen en dag som denna   då kylan håller den stan i ett skruvstäd. Vi andra avskaffar avregleringen och återfår mer hanterbara elpriser och levnadskostnader .

Nu gör vi slag i saken och ger Sveriges baksida på båten.

Media: e24 & e24
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
sl
sl
13 years ago

I Stockholm finns mycket högre efterfrågan än utbud på bostäder. Den rationella politiken vore att inte beskatta bostadsbyggandet, varför ska staten hindra folk att bo? Stockholmare spekulerar inte, det är ingen som köper bostad för att den antas stiga i pris, vanliga arbetande stockholmare köper för att bo, till de priser som erbjuds. Reinfeldt har inte dissat hyresrätten, med nuvarande kostnader för arbete, kapital och insatsvaror måste en hyresgäst i grova slängar betala 15000 kr i månaden för en trea på 80kvm för att byggandet ska kunna räknas hem; alltså byggs få. Inte så många kan/vill betala det. Vill man få ner priset, kan man börja med att ta bort all skatt på bostadsproduktionen, sen kan man låta bli att låna i banken till bostadsbyggandet, till sist kan de som ska bygga få mindre betalt. Men att lasta de överbeskattade stockholmarna för att vi röstat bort det patrask som höjde våra skatter för att dela ut i Norrland, som skapade bostadsbristen genom att införa hyresreglering och sen förvärrade allt med kommandoekonomi, och som skapat energibrist genom att lägga ner fullt fungerande kärnkraftverk för att deras ”vänner” vill det av ren jävelskap, är rätt groteskt. Våra beskedliga skattesänkningar äts effektivt upp av långt högre skatteökningar på el, planen är att vi ska arbeta ihjäl oss, och sen bli beskattade till döds.

Daniel
Daniel
13 years ago
Reply to  sl

Dummaste jag hört hittills idag.

anton
anton
13 years ago
trackback

[…] Ingerö, Ett hjärta RÖTT, AlliansfrittSverige,Minamoderatakaramell…, Annarkia, homo politicus och JOHANNA […]