Pandoras ask har öppnats.

Först Tunisien, sedan Egypten vem står nu på tur?

Upprorets  tändande gnista kan spridas med vinden. Algeriet darrar och Jemen likaså. Idag har demokratirörelsen proklamerat en demonstration  för att visa sin solidaritet med det egyptiska folket. Den demonstrationen kan  snart vändas mot de egna despoterna.  För säkerhets skull har regimen i Iran fängslat oppositionsledarna  och blockerat Internet. Så agerar en diktatur.

  På Västbanken rör det på sig och vi är många som väntar på att Abbas ska lämna efter det att han klätts av av WikiLeaks som klart och tydligt visar på vems planhalva han spelat . Att det inte har varit på palestiniernas kan ingen längre förneka. Så här rapportera Dagens Eko :

Det väntas ske en rejäl ombildning i det palestinska styret i Ramallah på Västbanken idag, måndag. Palestinska källor säger till nyhetsbyrån Reuters att det är premiärministern Salam Fayyad och några andra personer inom president Mahmoud Abbas Fatah-rörelse som krävt en ombildning.

Ett försök från Abbastrogna att blidka palestinierna i en tid av uppror. För lite och alldeles för sent  skulle jag tro.

 I takt med att förändringens stjärna sprider sig i arabvärlden påverkas också statens Israels ställning i regionen. Ett tryck som kan framtvinga en förhandling med palestinierna på helt andra villkor än i nuläget. 

Det är på tiden att    blockaden mot Gaza  hävs och   den illegala bosättningspolitiken på Västbanken får ett slut.

Media: gp ,ex123, svd12345, dn1, ab
Andra bloggare   Jinge , , , , , , , , , ,intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Tom
Tom
13 years ago

Angående bosättningarnas laglighet/olaglighet råder det en delad mening. Det finns i alla fall inget beslut som säger att det skulle vara förbjudet för judar att bo på Västbanken. Judar har bott i det området långt innan 1948. Den enda tiden då det varit förbjudet för judar att bo där var mellan 1948 och 1967, vilket förstås var olagligt.