Låt nöd bryta lag!

Gång på gång väcks vi ur   förhoppningen om att Sverige är ett humant land som värnar människovärdet.

Migrationsverkets beslut om att utvisa Hadille, två år till Frankrike har väckt starka känslor och stor bestörtning. Hadille  övergavs som nyfödd av sin mamma och misshandlades svårt när hon var fyra månader av mammans sambo. Med blödningar i hjärnan och störningar av synen grep myndigheterna in och placerade henne i fosterfamilj . När Hadille   efter sin svåra start livet  knutit an till en familj beslutar migrationsverket nu att hon ska utvisas till Frankrike . Vilken absurd och cynisk behandling av en liten flickas väl och ve!

Utvisningen är ett flagrant brott mot Barnkonventionen.  De stater som har anslutit sig till Barnkonventionen har åtagit sig att använda alla resurser de har för att uppfylla den. Paragraf 3 i Barnkonventionen slår fast att

”Barnets bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn”.

Migrationsverkets jurist Magnus Rosenberg  menar  att  att man inte får beröva dottern hennes biologiska mamma, att återföreningen ska prioriteras och att det är för barnets bästa.

Har migrationsverket överhuvudtaget någon  kunskap om barn? Ett barn som misshandlats och omplacerats  ska nu ryckas upp ännu en gång. Om mamman hittas eller inte spelar ingen roll då migrationsverket hänvisar till att man i Frankrike har resurser att ta hand om Hadille. En bokstavstrogen tillämpning av en paragraf som sätts över Barnkonventionen är inget annat än ett fyrkantigt hanterande som går ut över ett litet barns hälsa. Migrationsverkets beslut och motivering är inget annat än ren och skär  barnmisshandel.

Nu är det banne mig  på tiden att Barnkonventionen implementeras  i svensk lagstiftning och upphöjs till lag. Det är upp till regeringen att ta tag i detta. Det brådskar!
Just nu ligger bollen hos Migrationsdomstolen sedan utvisningsbeslutet har överklagats:

Media: sydsv, SVT,2,  SvD2,3, 4,   AB 2,3,4,DN, Dagen, HD, SR


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Låt nöd bryta lag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.