Ett parti i fritt fall?

Med Annie Lööf som partiledare har har centerpartiet försatts i fritt fall.

Från att ha varit ett parti som stod upp för miljön, småskalighet och decentralisering är centerpartiet idag ett parti som lämnat mittfåran och lagt sig till höger om moderaterna.

Centerpartiet  som en gång var ett parti för hela Sverige styrs idag av Stureplanscentern .  Det är en helomvändning som saknar motstycke , en helomvändning som  fört partiet till bottennoteringar i väljaropinionen. Centerpartiet har  förlorat sin själ och därmed sin väljarbas.  1973 fick centerpartiet 25 % av väljarkårens röster. Idag hamnar partiet allt som oftast under riksdagsspärren i opinionsundersökningarna.

Bilden är från Alliansfritt Sverige, det bakomliggande materialet är olika opinionsundersökningar

Annie Lööfs första år som partiledare har fört partiet nedför en brant utförsbacke. Själv ser hon inga problem utan menar att hennes första år präglats av en ordentlig framryckning . Peter Andersson skriver:

Den ljusa framtidsbilden hamnar i stark kontrast mot dagens politiska verklighet med Centerns nedåtgående trend i opinionen och illustreras bra av Paul Ronges rubrik ”Ingen PR i världen kan rädda Centerpartiet

Det ser inte bättre ut än att Annie Lööf  iklätt sig rollen som oppositionens bästa valarbetare. Står sig trenden för centerpartiets nedåtgående spiral  finns ingen framtid för Reinfeldt och alliansen i Rosenbad efter 2014 års riksdagsval.

Media: SVT1,2, di.se, SR1, 2,


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 comments for “Ett parti i fritt fall?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.